tisdag, mars 07, 2006

Ååååååka pendeltåg....

...I'm a looser baby....!

Både igår eftermiddag och i morse var alla pendeltåg minst 20-25 minuter försenad. Jag förstår inte varför man inte bara ställer om tiderna och låtsas att de går rätt. Oftast behöver man ju inte vänta så där fasligt länge eftersom samtliga tåg är försenade. Om jag planerar att åka 08.14-tåget och
07.50-tåget kommer inrullande vid kvart-över så åker jag ju med det och är nöjd ändå!

Men idag när jag trillade in till stationen vid 8-snåret så hade förseningarna i pendeltågstrafiken slagit alla rekord. Tåget som skulle gå 23.57 (igår kväll!) hade fortfarande inte kommit....!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

När SJ körde trafiken så gjorde de faktiskt så. Om till exempel fordon A ska gå som tåg nummer 1234 klockan 11:00 och fordon B ska gå som tåg nummer 5678 klockan 11:30 så "ställde man in" tåg 1234 om det blev en halvtimme försenat och körde fordon A som tåg nummer 5678 klockan 11:30. På så sätt så ser tåget ut att gå i rätt tid, vilket är en fördel eftersom tåg som går i rätt tid har företräde framför försenade tåg.

Snacket i branschen är att den nya entreprenören som ska ta över från Citypendel i sommar också kommer att göra så. Dessutom har de mera tid inplanerat för vändningarna vilket gör att ett tåg som är lite försenat till ändstationen ändå hinner komma iväg i rätt tid på nästa tur.

5:05 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser