onsdag, november 04, 2009

Tematrio: Film

Nu är det dags igen. Jag är verkligen inte någon flitig deltagare i Lyrans tematrio men ibland så blixtrar jag till. Den här veckan gäller det film.

Lyran uppmanar:
Berätta om tre filmer där du även läst boken/böckerna. Vilken var bäst, boken eller filmen?

Gilbert Grape.
Läste boken långt innan filmen kom och gillade jättemycket. Boken heter Varför deppar Gilbert Grape? och författaren heter Peter Hedges och när filmen kom var den om möjligt ännu bättre. Både Johnny Depp och Leonardo Dicaprio gör lysande skådespelarinsatser! Alla har väl sett denna redan, om inte - hyr den nu!

Djävulen bär Prada.
Älskade boken. Tyvärr lyckades inte författaren upprätthålla samma kvalitet i de kommande böckerna men ändå. Djävulen bär Prada är fantasiskt bra chic lit. Och filmen är inte så tokig den heller. Anne Hathaway och Meryl Streep gör bra rollprestationer men bäst är birollen Emily Blunt. I like!

Da Vinci-koden
Tar med den eftersom jag tycker den är ett utmärkt exempel på där man hade världens bästa upplägg (boken är ju i princip skriven för filmduken direkt) men slarvade bort det. Filmen är bara en salig pannkaka och röra av personer och händelser och fakta som de ska försöka trycka in så mycket som möjligt. Varför gjorde man inte en tv-serie istället. Storyn kryllar ju av cliffhangers.


Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser