måndag, augusti 03, 2009

Bokdagarna i Dalsland

Jag var inte där men Bokdagarna i Dalsland ägde rum i helgen. Det är ett årligt evenemang där författare, bokhandlar och läsare träffas och pratar böcker i Åmål och Håverud i Dalsland. Temat för dagarna i år var drömmar.
- Det blir som ett litterärt Almedalen, sa Anna-Lena Brundin till DN. Hon var på plats för att prata författarskap och läsa sina noveller.

Fick rapport från helgen igår av svågern. 8000 besökare på plats för att lyssna på bland andra Pia Hagmar, Martina Haaag, Håkan Nesser, Ann Heberlein, Marcus Birro (vars bok gick som smör) mfl.

Nu har Bokdagarna i Dalsland beviljats bidrag som gör att man garanterat kan hålla bokdagarna i tre år framöver. Finansiärer är Västra Götalandasregionen, Dalslands kommuner, Kulturrådet, Nordiska kulturfonden, Svensk-Finska kulturfonden samt en del sponsorer.

Nästa år firar man tioårsjubileum. Då ska jag se till att vara där. Det är ju skandal att vi faktiskt inte pallrat oss dit ännu. Bokhandlarsläkt i Dalsland som man har och allt. Det finns inga ursäkter!

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous snowflake said...

Säg till svågern att börja blogga!

Det ligger nåt djupt sympatiskt i att en människa får en idé som drar 300 första året och som sen växer till flera tusen, i medieskugga sådär långt från Göteborg och Stockholm. Det känns som att jag vill se det själv.

9:19 fm  
Blogger Petra said...

Ja, eller hur!
Känns som det är läge för ett besök.
Kanske en bokbloggarträff där nästa år! :)

11:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser