tisdag, februari 17, 2009

Nya böcker i vår

Här kommer fler tips på nya böcker i vår. Fem stycken till och med.

Slam av Nick Hornby
Nick Hornby, lad lit-författaren nummer ett, är aktuell igen med en ny bok om tonårspojkar. Det handlar om skejtaren Sam som drömmer om att få läsa vidare på universitetet och slippa upprepa föräldraras alla misstag och besvikelser. Han träffar Alicia och det är blodigt allvar och kärlek men så kommer chocken, hon är med barn. 26 mars finns den i bokhandlarna.

- Läs om boken på bok.nu


När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik och lycklig (och yngre) av Bergensten, Gunilla
Ska det vara så här fram tills vi dör? eller Kan ni rekommendera en bra rörmokare? För trettiofemplussaren är det två frågor som lika ofta ställs. Gunilla Bergensten har skrivit en bok om året som 39-åring. Om medelålderskrisen, livskrisen och ångesten. Förra året kom hon ut med den hyllade boken Familjens projektledare säger upp sig. 18 mars kan man läsa den nya.

- Läs om boken på bok.nu


Känn pulsen slå av Berny Pålsson
Berny Pålsson har blivit kultklassiker med sin bok Vingklippt ängel som handlade om en tonårstjejs allra mörkaste inre. Här är uppföljaren, ännu mörkare, mer självdestruktiv och djupare. Redan 20 februari finns den på bokdiskarna.

- Läs om boken på bok.nu


Om Jesus av Jonas Gardell
Och här är Gardells uppföljare till Om Gud som kom för ett par år sedan. Här gör han upp med Jesus. Vem var han? Här berättar han om mannen från Nasaret som inte ens hette Jesus, som älskade alla och envar och som är svaret på alla frågor.

Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.
Eller? 6 april, lagom till påsk kommer boken ut.

- Läs om boken på bok.nu

Faktoider av Peter Olausson
Faktoider har undertiteln försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar och är en samling med uppgifter som ser ut som fakta men som inte är det? Till exempel att Einstein var dålig i skolan, att blyerts innehåller bly och att det var Cajsa Warg som sa "man tager vad man haver".

Allt är osannt och varför fortsätter dessa exempel att cirkulera. Det avslöjar Peter Olausson i boken som kommer 20 februari.

- Läs om boken på bok.nu

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Hans Persson said...

Slam tyckte jag var rätt bra.

12:55 em  
Blogger kontakt said...

Haha, lad lit var ju en strålande term! Den ska jag adoptera.

3:58 em  
Anonymous Anonym said...

Känn pulsen slå är inte så ny, det är pocketversionen som kommer i vår. :)

7:33 em  
Blogger Hexmaster said...

Åtminstone de med Månpocket-logga är just pocketversioner. Så det nya är priset (inte det sämsta).

12:40 em  
Blogger Petra said...

Haha. Så smart jag är :)

2:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser