onsdag, februari 18, 2009

Kiss & Tango - looking for love in Buenos Aires

Det här är Marina Palmers dagbok, en fantastisk historia om hur hon säger upp sitt stressiga jobb på Manhattan i New York och flyttar till Buenos Aires för att dansa tango. En 30-årskris? Hon drömmer om att hitta den perfekta danspartner, någon som även kan bli hennes partner i sängen och i livet. Hon blir besatt och lämnar allt.

Boken har fått mycket bra kritik och filmrättigheterna är redan uppköpta av ingen mindre än Sandra Bullock och beräknas ha premiär någon gång under 2009.

Efter att ha tagit tio lektioner tango på plats i Buenos Aires är jag nästan beredd att göra det samma. Fast jag har redan hittat mannen i mitt liv och han måste följa med och dansa med mig såklart! Vi är glada amatörer men när tangostegen funkar är det fantastiskt.

Om man nu blir inspirerad av Marina Palmer och vill åka hit för att dansa kan jag varmt rekommendera La Viruta som ligger på Armenia 1366 i Buenos Aires. Onsdagar 21.30 är det särskilt för nybörjare och hur avslappnat och opretentiöst som helst. De delar in dansgolvet i olika delar, amatör, medel, avancerad och varje del har egna lärare. Du dansar med din partnerbara om du vill eller så byter ni om med andra. Två timmar senare öppnar stället för alla. Då är det proffs och amatörer blandat som dansar tango hela natten till klockan fyra på morgonen.Det kostar 14 pesos per gång (ca 35 spänn) och vill man bara testa på en gång eller gå kontinuerligt så är allt lika bra. Har ni vägarna förbi Buenos Aires så är det värt besök alla gånger!

Läs mer på La Viruta Tango

Här är en bild på oss från La Viruta och när vi försöker oss på den svåra konsten att dansa.Boken då? Jo, den är utläst och klar. Som betraktelse över Buenos Aires är den trevlig men resten är sen Sex and the city-sörja. Om man är intresserad av miljöbeskrivningar räcker det att läsa första och sista delen och skippa mitten. Första delen handlar om hur hon kommer till Buenos Aires och förälskar sig i staden och i tangon. Andra delen handlar om hennes jakt på den perfekta partnern vilket sker i form av clubhopping på olika tangoställen. Ganska halvkast skriven chic lit med pluss för skön humor. I tredje delen återkommer hon till livet i Buenos Aires, mycket miljö och lite politik och historia. Bra!

Etiketter: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vet du om den skall översättas till svenska?

4:55 em  
Blogger Petra said...

Oj, ingen aning. Men den är skriven på lättläst engelska!

4:39 em  
Blogger kontakt said...

Åhå, det låter ju som något man borde läsa. Av inlägget låter det som att ni åkt till Bs As av andra skäl än tangon. *snokar runt lite i bloggen*

6:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser