torsdag, januari 10, 2008

Lantz och Olsson

Både Annika Lantz och Belinda Olsson har skrivit varsin bok om tiden runt och efter förlossningen. Omställningen, sömnlösheten, ammning, barnspyor med mera. Mycket upplyftande att läsa för en som är mitt i det?

Dock tycker jag bättre om Belinda Olssons bok Otrogen på öppen gata än Annika Lantz 9 1/2 månad.

Otrogen på öppen gata är en direkt fortsättning på Belindas första bok om Agata Hansson, Gravidchock. Precis som i den första är Agata befriande skönt anti allt vad kaffe latte-mammor heter. Hon gör sig omöjlig i föräldragruppen och hon gör tvärsemot vad alla nyblivna mammor ska göra. Hon brottas med släkten, svärmor och smyglängtar tillbaka till jobbet. Belinda lyckas beskriva första tiden med bäbisen på sjukhuset, när ammningen kommer igång och den chockblandande lyckan över att bli förälder på ett väldigt igenkännande sätt. Hon har lite distans och humor utan att bli för mycket.

För mycket blir det dock i 9 1/2 månad. Jag tycker det är riktigt underhållande och roligt ungefär halvvägs, sen blir det bara tjatigt och upprepande. Tyvärr upprepar historien sig bara och inget nytt händer, man står och trampar vatten och stampar. Synd, för när Annika Lantz väl får till det, särskilt i början, så är det riktigt bra! Känns som första halvan skrev sig självt och andra halvan fick krystas fram.

Nu ska jag nog ge mig på något helt annat! Typ Anthony Kiedis självbiografi Scar Tissue eller något...

Etiketter:

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Belinda Olssons bok är jag sugen på, tyckte första var riktigt rolig!

10:26 fm  
Blogger Anna said...

Håller med dig om Lantz bok, jag skrattade så jag grät första halvan men sen var den inte lika bra.

3:18 em  
Anonymous Anonym said...

Ang Lantz bok; ibland är det skönt att slippa tänka ;) Har fö läst Gravidchok, visste inte att det kommit en uppföljare. Måste beställas genast!

10:37 em  
Anonymous Anonym said...

gillade verligen båda belinda olssons böcker! riktigt bra!

12:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser