måndag, juli 23, 2007

Semesterns tre bottennapp!

En varning utfärdas för semesterns tre riktiga bottennapp. Först ut började jag läsa Dani Shapiros Familjebilder, en riktigt sliskig historia om en tillsynes lycklig familj med en fantastisk tonårsdotter, en söt liten yngre sladdis i form av en söt baby-son, en knakande relation mellan föräldrarna och då börjar dottern krångla och hamnar på ungdomsanstalt. Jag vet inte riktigt varför jag föll för boken då det enda positiva som står i recensionerna på omslaget är: Den här gripande berättelsen har en stark känslomässig likhet med en sann historia" (Publishers Weekley). Nej. Sliskigt. Dåligt. Uselt. Förlamat tråkig och trist. Orkar inte avsluta.

Direkt efter lysande Bitterfittan gav jag mig på Joanna Briscoes Ligg hos mig. Det var nog riktigt elakt mot Joanna Briscoe för hur skulle jag kunna läsa något annat med behållning direkt efter den fullpoängarna. Förväntningarna var skyhöga. I Ligg hos mig berättar Richard och Leila om vartannat om relationen med den nya bekantskapen Sylvie som förför dem båda samtidigt som Richard och Leila väntar sitt första barn. Tyvärr är storyn är helt oengagerande. Möjligen är jag något färgad av boken innan. Den är helt sövande och jag orkar inte heller klart.


Nej, inte heller sista boken orkar jag läsa till slutet. Den är hysterisk. Det är Alice Hoffmans I ett annat ljus. Nej, nej, nej. Ytterligare en sån där bok skriven i jobbig presens. Märker att jag är rätt känslig för sånt. Tycker tempot blir för stressigt och forcerat. Funkar inte för mig.

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ojoj. Tur att jag inte lånade den där Familjebilder. Jag kollade på den på bibblan idag men lyckades inte uppbåda tillräckligt med intresse för den för att ens låna den. Bra magkänsla?

11:53 em  
Blogger Petra said...

Man ska nog alltid lita på sin magkänsla:)

10:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag har den (Familjebilder) stående i bokhyllan och jag började med den, men den kändes för mycket Nora Roberts. :S Så den har fått stå oläst nu i ca ett år eller nåt.

2:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser