fredag, juli 06, 2007

Babbeldrottningen

Meg Cabot ligger bakom böcker som The Princess Diaries och andra ungdomsböcker och den nya Babbeldrottningen som är precis vad Ylva Kjellsdotter (se nedan) skulle klassificera som en tvättäkta chic-lit bok med underordnade kvinnor med typiska ytliga intressen och överordnade män med tvättbrädsmagar och spelande muskler. Babbeldrottningen är helt enkelt bara en modern variant på värsta sortens Harlequin - den har allt.

En förvirrad, ytlig, ung kvinna. En stor och stark räddande man som dessutom har en hemsk och osympatisk flickvän. Ett stort slott i södra Frankrike. Ett romantiskt bröllop. En småtokig väninna och mängder av vintagereferenser till 40-50-60-tals mode.

En strålande kombination eller? Jo vars. Det funkar ganska bra om man tar det för vad det är. Den går hand i hand med de andra, som shopoholic-böckerna eller valfritt av Plum Sykes. Är du ute efter detta blir du inte besviken.

På svenska finns bara den första Babbeldrottningen översatt men Meg Cabot har skrivit två till, Queen of Babble in the Big City och Queen of Babble Gets Hitched.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser