torsdag, juni 29, 2006

Skofrossa

Fascinationen för sko är total. I TV4's program om lyxiga skor som sändes igår kväll fick vi se hur kända designers som Jimmy Choo och Manolo Blahnik arbetar med skisser och modeller. Det handlar om balans och mekanik. Fotens fysiologi. Färgen. Formen. Designen. Det är mycket att tänka på när man designar skor. Alla har vi väl ägt ett par som man alltid får ont i fötterna av? Är skon ordentligt designad enligt konstens alla regler så får man inte ont av att gå i den, inte ens om den har tio centimeter klack.
En fulländad sko är som ett konstverk. Jag håller med. Man blir alltid gladare av ett par nya skor. En som fattat det är Valerie Steele som skrivit boken Shoes: A lexicon of style som står hemma i bokhyllan. Den kan man ta fram och bläddra i då och då.

Idag tröstshoppade jag ett par. Jag letade Argentinatröja hela lunchen med skavsår på tårna som följd. Det är slut överallt.
- Vi har Italien, ropar försäljarna glatt och tror det är samma sak.
- Argentina? Ja visst, här är Ronaldo, sa en annan. Svettig, trött och med blåsor på fötterna gav jag till slut gav jag upp och köpte svarta blommiga ballerinas på Indiska istället och vips blev jag en mycket gladare människa...

Två bloggar om skor är Skofrossa och Shoewawa...

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

........Skor är fint. Gav min lårbrutna åldriga moder ett par chockrosa strumpor och blommiga, vita och rosa skor från Indiska när hon låg på sjukhus. Muntrade upp henne avsevärt!

7:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser