onsdag, september 28, 2005

Mer och mer böcker....

Appropå mitt inlägg för några veckor sen då jag skrek efter mer Maria Kallio, det finns! Ytterligare en bok har givits ut på svenska. Den heter Falska förespeglingar och landade i min brevlåda idag. Jag köper alldeles för mycket. Jag vet inte när jag ska hinna läsa alltihopa men det ger mig tillfredsställelse att bara äga dem :-).

Jag har handlat böcker för cirka 1200 kronor bara i september och tänkte ta ett köpstopp under oktober men när Norstedts nyhetsbrev trillade in i brevlådan igår så blev jag jättesugen på Maria Glodecks debutroman, Röda vita rosen. Den handlar om ett kompisgäng som kanske håller på att växa ifrån varandra eller på väg att bli vänner för livet. De ska fira midsommar tillsammans och på småtimmar får de för sig att leka den gamla leken Röda Vita Rosen. En lek som rätt snart spårar ur och obehagliga sanningar om varandra börjar avslöjas.

Och i avdelningen preskriberat; jag skrev faktiskt en pjäs för hundra år sen som handlade lite om samma sak. Den handlade om några vänner som tågluffade tillsammans fast de egentligen hade vuxit ifrån varandra och var på väg åt helt olika håll. Frampå småtimmarna och några glas senare började den festen spåra ur. Pjäsen hette Rum 301 och sattes upp av Teater Beige i Norrköping någongång runt 1994-1995 och spelades ett par gånger och rätt många verkade gilla den!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hoppas du köpte min bok trots att din bokskörd redan var stor;-)
/debutanten mariette (inte maria)

7:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser