onsdag, september 28, 2005

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra!

Har ni tänkt på att bland smurfarna har allihopa en egenskap och en uppgift. Skateboardsmurfen, trädgårdsmästarsmurf, målarsmurf, hammarsmurf, guldsmurf till exempel. Smurfina dock, hon behöver ingen egenskap, hon är bara tjej.

På leksaksavdelningen på vilket stort varuhus som helst delar man upp i pojk- och flickavdelningar. På pojkarnas avdelning finns det saker med starka färger, som låter, bullrar och för väsen. Saker som snurrar, blinkar och som går av sig själv. På flickornas avdelning är det matta färger, rosa, och stela leksaker. Stela dockor med låsta armar och ben. Barbiedockor som står på tå och inte kan röra sig. Vi får tidigt lära oss att flickor ska vara tysta och sitta still och killar ska bullra och busa.

Egentligen är det inget nytt i Liza Marklund och Lotta Snickares bok, Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Allt har man faktiskt hört förrut och flera gånger men inte i en sådan bra sammanställning som de faktiskt har fått till! Den går fort att läsa och rekommenderas!
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser