söndag, februari 21, 2010

Bokus ipone-app

Bokus har en jättesmart iphoneapplikation som gör att genom att använda kameran på din iPhone kan scanna in streckkoder på böcker och få upp information om böckerna direkt i telefonen.

En del tycker inte alls om det. Lars Schmidt på Svensk Bokhandel menar att detta är döden för de små bokhandlarna om alla ska blippa böcker och beställa dem från nätet. Jag tror inte det. Ingenting kan konkurrera mot bokhandlarnas möjlighet att leverera en bok direkt utan mellanhänder som posten.

Det jag skulle önska vore att man kunde lagra informationen i sin iPhone på något sätt för att sen skicka till en webbsida som katalogiserade informationen åt den.

Vad snabbt och enkelt det skulle gå att få in hela sitt bibliotek i en katalogtjänst! Ge mig nu!

Etiketter:

3 Comments:

Blogger AnnCharlott said...

Vilken lysande idé.
En gissning är annars att boktipset.se snart kommer någon form av app som gör att man snabbt och enkelt kan blippa upp böckerna till sin bokhylla där.
Inte riktigt samma sak, men en plausibel utveckling av den sajten.

12:54 em  
Anonymous EvaP said...

För att inte tala om känslan att gå runt i en bokhandel.

Om du lyssnar på en låt på tv kan du också "scanna" in den och så får du upp info om låten. Häftigt om inget annat.

1:12 em  
Blogger Niclas said...

Anobii.com har släppt en app till Iphone som scannar streckkoden och bygger din bokhylla. Allt synkas mellan telefon, webbplats och facebookapp och du vill sprida ut din bokhylla överallt. På webbplatsen finns det hyggliga verktyg för att tagga, lägga till anteckningar och skriva recensioner. Dela med dig via rss, twitter eller facebookflödet. Tjänsten börjar bli riktigt bra nu.

2:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser