fredag, juni 12, 2009

Framtiden har redan varit här, hejat och passerat

Ja, så heter boken jag jobbat med hela våren. Det är en bok om framtiden, journalistik och medier och några av de mest spännande rösterna i mediasverige idag har fått ge var sin bild av vart journalistiken är på väg. Ursprungsfrågan var hur tror du att det ser ut om tio år, och så några olika ämnesområden som upphovsrätten, radion, tidskrifterna, kollektivavtalet och så vidare. Just nu läser vi slutkorr för fullt och innan semestrarna är här så ska allting skickas till tryck. Så här skriver förlaget Tusculum om boken:

Hur ser journalistvärlden ut om tio år? Petra Jankov Picha på Svenska Journalistförbundet har i antologin Framtiden har redan varit här, hejat och passerat samlat några av dagens unga journalister och låtit dem ge sin bild av vart journalistiken är på väg.

Vad händer med upphovsrätten? Hur ser framtiden ut för frilansarna? Hur ser framtiden ut för tidskrifterna? Hur kommer utvecklingen av sociala medier att påverka journalistiken? På nätet lever nyheterna långt innan de når tidningen. På nätet lever nyheterna långt efter det att de tryckts i tidningen. Framtidens artiklar har ingen början, inget slut. Och när kommer bloggradion? I Framtiden har redan varit här, hejat och passerat ställs de viktigaste frågorna om framtidens journalistik.

Petra Jankov Picha, född 1973, är webbredaktör och informatör på Svenska Journalistförbundet. I antologin medverkar följande skribenter: Ellen Andersson, Andreas Ekström, Elin Fredriksson, Lotta Holmström, Johan Lif, Emma Bergström Wuolo, Henrik Sannesson, Linda Jansson, Lawen Mohtadi, Ehsanollah Ghafourian Noroozi, Backa Elias Bondpä och Emanuel Karlsten. Framtiden har redan varit här, hejat och passerat, utges i samarbete med Svenska Journalistförbundet och utkommer måndagen den 14 september 2009.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Magnus Nilsson said...

Den här ser jag fram emot!

9:15 fm  
Blogger Jenny said...

Spännande. Det här gjorde mig nyfiken. /Jenny

9:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser