onsdag, maj 20, 2009

Prisma is no more

Prismas utgivning kommer i fortsättningen att ges ut under varumärket Norstedts. Det skriver dom på sin hemsida. All gammal och ny utgivning ska nu samlas under ett varumärke.

Prisma förlag är Sveriges största förlag för faktaböcker.

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger www.evaswedenmark.blogspot.se said...

Förvirrande är det med alla förlag som slukas upp. Eriksson & Lindgren, Tiden, Prisma. Jag är inte säker på att det blir bättre av allt detta uppslukande. Gillar att egna profilerade förlag som drivs av eldsjälar dyker upp! Styrda av kärlek till böcker mer än av profitbegär.

11:55 em  
Anonymous Boktoka said...

Håller med Eva om att det kan vara både sorgligt och förvirrande. Å andra sidan är det som med språkets utveckling och språkpurister. Förlag har alltid köpts upp och slutligen försvunnit. Några få undantag finns och drabbar inte alltid endast de små. Även Norstedts har köpts upp, men behövde inte försvinna. (Köptes 1998 av Rabén & Sjögren)

Läget på Norstedts är alltså att av det dryga tiotal förlagsnamn/varumärken som funnits, återstår tre: Norstedts, Rabén & Sjögren och det relativt nyomstartade förlagsprojektet Tivoli. Försvinner som förlagsnamn gör Tiden (startat 1912), Prisma (1960), Nautiska förlaget (1915), Norstedts Akademiska, Gammafon, Eriksson & Lindgren, Citadell, Norstedts audio och Norstedts pocket. Har jag missat någon månne?

Utgivningen kommer förhoppningsvis att fortsätta, dock under annat namn.

Det är nya tider hela tiden.

2:29 em  
Blogger Petra said...

Tack för redogörelsen Boktoka!!

9:50 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser