tisdag, maj 19, 2009

Fuskkikar lite på höstens böcker: Bonniers

12 juni kommer Svensk bokhandels tjocka katalog Höstens böcker ut där alla förlag finns samlade med hela höstens utgivning. Jag kan dock inte låta bli att börja smygkika redan nu. Flera förlag har redan lagt ut sina höstnyheter på sina webbplatser. T ex Albert Bonniers förlag.

Diplomaten är andra delen i en planerad triologi av Alexander Ahndoril som kommer i oktober. Det är en triologi som är tänkt att handla om levande svenska män och försöka upphäva gränsen mellan verklighet och fiktion. Första delen skapade jättemycket debatt och hette Regissören. I Diplomaten skildras en svensk diplomat och hans väg till chef för FN:s vapeninspektörer i Irak.


Ernst Brunner följer upp sin bok Kocksgatan med att nu berätta historien om Hornsgatan. För länge sedan på Södermalm fanns en insjö och alla gator var stigar. Den bredaste blev så småningom Hornsgatan. Romanen kommer i augusti. Här får vi lära känna konstnärer, tauterare, pridedemonstranter och en rad personer som påminner om dem i Fredmans epistlar.


Filip Hammar och Fredrik Wikingson har alltid hundra järn i elden. Nu kommer deras bok Tårtgeneralen i oktober. Tårtgeneralen är Hasse Pettersson som bestämmer sig för att baka världens längsta smörgåstårta för att motvisa att Köping inte är Sveriges tråkigaste stad.
"Historien är – based on a true story – och är fantastisk: rolig, överrumplande och sorglig. ... Flera människors liv förändrades i grunden när Jan Guillou utsåg Köping till Sveriges tråkigaste stad, och tårtan kom till. Och även om boken utspelar sig för 25 år sedan så känns den – nu kommer det! – fruktansvärt aktuell", säger Fredrik och Filip till Albert Bonniers magasin.

I september får alla Joyce Carol Oatesälskare rusa till bokhandlarna då nya romanen Älskade syster kommer ut på svenska. Den sexåriga barnstjärnan och skönhetsdrottningen Jon Benét Ramsey mördad. Fallet blir ett av de mest omtalade i hela USA och är olöst. Broderns Skylers anteckningar tio år senare blir grunden till berättelsen om familjen som var besatt av skönhet och pengar.
"En värld där småflickor drillas till isprinsessor och tabloiderna utgör verkligheten. Liksom i Blonde (2001) tar Oates en verklig händelse, och ger den sitt eget tänkbara slut.", skriver förlaget om boken.

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger Bokbabbel said...

Läste just Oates-boken på engelska("My sister, my love") och gillade! Barnstjärnan Ramsey är bakgrunden, men romanen handlar om Bliss Rampike som är konståkare, och det är hennes (fiktiva) broder som heter Skyler

10:34 fm  
Blogger Petra said...

Magix! Ah. Den står på önskelistan!

9:51 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag ska läsa Ahndorils bok. Det är så mycket dumt prat om att författare inte har någon fantasi längre, att de bara använder verkliga personer. Men om man läser Regissören så kan man ju knappast klaga på brist på fantasi. Den är ju helt vild.

1:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser