lördag, september 27, 2008

I en annan del av Bromma

Bella är 42,5 år och sitter i repan på TV4. Hon är gift med snygge programledaren MatteMittiMaten och får ständigt nöja sig med att vara hans bihang när hon egentligen drömde om att få bli skådespelare.

Boken är en fristående fortsättning på Underbar och älskad av alla och den här boken parafraserar också en känd titel som alla Martinas böcker gör (Hemma hos Martina, Martina-koden), I en annan del av Bromma.

Boken är söt och Martina Haag har ett otroligt flytande språk. Hon skriver roligt och underhållande men det är samtidigt lika upprepande och förutsägbart. Man kommer aldrig under huden på Bella utan det strandar i putslustighet och efter ett tag blir det rätt tjatigt.

Boken känns dessutom väldigt snabbt och slarvigt skriven. Första halvan är helt okej tycker jag men sen ökar tempot och sista halvan känns bara genomstressad. Som om man velat få till ett snabbt avslut. Jag tror Martina Haag skulle vinna på att lägga lite mer tid på sina böcker för det finns potential emellanåt att bli bra. Det känns som om slarvar bort det.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser