måndag, augusti 06, 2007

Nytt i augusti

Det man kan glädjas åt så här när semestern är slut är att det kommer massa nya böcker redan nu i augusti. I dagarna släpps till exempel den tredje i raden på svenska om shopoholicen Rebecka Bloomwood. Den tar vid direkt efter den senaste och heter En shopoholic säger ja. På chic lit-fronten kommer också Jane Greens nya I dina kläder redan imorgon.

Liza Marklunds nya deckare Livstid går redan att förbeställa hos bokhandlarna på nätet. Blixtsnabbt kom uppföljaren till Nobels testamente. Den här fortsätter direkt på med att Annika Bengtsson åtalas för mordbrand.

På ungdomssidan fastnar i alla fall jag för Randa Abdel-Fattahs bok Tio saker jag hatar med mig själv som handlar om Jamilah som försöker dölja sitt libanesiska ursprung med blåa linser, blonderat hår och kallar sig själv för Jamie. Hon är skittrött på att "det enda folk vet om mellanöstern baseras på nyhetsbilder där män utan tänder, svart hår och bärandes stora vapen springer runt och skriker Allah!!!" Låter mycket bra!

Onekligen-Lisa Bjärbo och Elin Lindells bok heter Pinsamt och kommer också i augusti. Här finns allt pinsamt samlat. Intervjuer, brev, noveller, lekar, pinsamma personer genom historien. Läs historien om David 13 år som kissade på sig på stora scenen på teatern eller när Jonna gjorde två självmål i samma match!

Från andra sidan jordklotet kommer två böcker. Den ena, De oskuldsfulla är en sann berättelse om tre systrar som växer upp i sekten "Guds barn", en sekt som bland annat utmärkt sig för att man utövar sex med alla i sekten oavsett ålder. Boken är skriven av systrarna tillsammans och sekten är också känd under namnet "Family International".

Den andra handlar om Mariam och Laila är två kvinnor i olika generationer som är gifta med samma man. Boken utspelar sig under trettio år i Afghanistan och berättar både om landets historia och kultur och om en familjs öden och hur värderingar och synen på äktenskapet och kärleken förändras över generationerna. Verkar bra och intressant. Den heter Tusen strålande solar och är skriven av Khaled Hosseini.

Norstedts svenska baklängesordbok vänder på steken och låter ord som slutar på samma sätt stå bredvid varandra som lanterna och taverna eller bommar och sommar. Det blir ett slags rimlexikon men ändå inte. Kanske bra om man löser korsord? Annars vet jag inte riktigt vad man ska ha den till.

Slutligen, i den här spaningen, kommer även Ann Söderlunds samlade krönikor och texter i en samlingsvolym kallad På spaning med Ann.

Hur många böcker totalt som kommer ut i augusti är svårt att säga men enligt Bokrondellens sökmotor är det runt 850 stycken, pockets, ljudböcker och nyutgåvor inräknat!

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser