onsdag, april 25, 2007

Tre nya böcker

Maj bjuder på en del sköna nyheter. Bland annat feel-good-boken Jag gillar inte min hals och andra tankar om att vara kvinna av Nora Ephron. Nora Ephron är annars mest känd som författarinnan till succén När Harry mötte Sally men nu är hon aktuell med sin nya bok som består av femton essäer eller kåserier om hur det är att åldras som kvinna. Bland annat tar hon upp sambandet mellan kokböcker och åldrande och vetskapen om att döden kan slå till när som helst. Kanske något att ge mamma i mors dags-present i maj?

Anne Holt är också aktuell med sin nya bok Presidentens val. När USAs första kvinnliga president Helen Bentley försvinner från sin hotellsvit i Oslo utan att varken fönster eller dörrar öppnats eller några övervakningskameror registrerat någonting utbryter såklart panik och oro både bland allmänheten och polisen. Presidentens val är Anne Holts trettonde roman.

Våldtagen: men jag är fan i mej inget offer är en stark bok av Christel Dopping och Caroline Malmberg Willfox. Caroline utsattes för en brutal våldtäkt av två helt okända män. Efteråt började hon skriva dagbok för att bearbeta sina känslor och få någonslags upprättelse. Dagboken är grunden till boken som sedan skrivits tillsammans med journalisten och författaren Christel Dopping.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser