fredag, september 08, 2006

Krokodiljägaren – a reeeeaaaaaal beeeeuuuuaaaatyyy??

Krokodiljägaren Stewe Irwin dog visst av en stingrocka när vi var på semester. Kan inte låta bli att delge er denna krönika jag skrev en gång i tiden om vår fantastiska krokodiljägare.

För bara några veckor sedan hade inte jag några bekymmer med vad jag skulle sysselsätta sig med mellan klockan sju och åtta på kvällen. Självklart bänkade jag mig framför Big Brother. En helt perfekt tidpunkt. Jag hann precis hem från jobbet och kunde sjunka ner i soffan med middagstallriken i knät.

Nu är det inte lika enkelt längre. På bästa sändningstid har femman valt att reprisera Krokodiljägaren. Ett naturprogram som mest består av att visa den fantastiska Steve Irwin från alla håll och kanter.

Steve är en riktigt hyvens kille! När han var sex år fick han sin första pytonorm av sin pappa. När han var nio år fångade han sin första krokodil. Nu mer äger han Australia Zoo, där han samlar på sig mängder av utrotningshotade krokodiler, ormar och andra lösa reptiler. Med en aldrig sinande entusiasm och glädje berättar han timma efter timma för oss om dessa faaaaaantastiska djur.

Och Steve själv är lika fantastisk. Oavsett vad han letar efter, så kan man vara hundra procent säker på att han kommer hitta åtminstone tio stycken att visa oss som sitter framför TV:n och gapar.

Oavsett hur bredbent Steve står och oavsett hur mycket han skriker ""Don't try this at home!",
"Oh, loook at this, it's a giiiiiant" eller "He's reaallyy a beeeeuuuuuuuaaaaaty" så är det aldrig något djur som attackerar honom.

Jag börjar undra om ormarna och krokodilerna faktiskt har blivit nerdrogade innan sändning. I princip kan Steve hoppa på krokodilen och det är möjligt att den kanske viftar lite på svansen, om vi har tur. Men kom ihåg: Don't try this at home!

Med i programmet är också Steve's fru Terri. Enda gången Steve blev skadad på riktigt i programmet var när Terri körde jeepen rakt in i ett träd. I ett annat avsnitt fick Terri hjälpa Steve att plocka bort en fästing på en liten pytonorm, eftersom Terri hade långa naglar. Terri får aldrig gå ut och slåss med krokodilerna som Steve gör. Däremot får Terri ibland visa oss hur söta små krokodilbäbisar kan vara.

Jag undrar hur Steve och Terri har det hemma. Vad pratar dom om på kvällarna? Berömmer Steve Terris matlagning med samma entusiasm? Tar sig Steve an dammråttorna på samma sätt som han forcerar den livsfarliga krokodilen?

Och hur har dom det i sängkammaren?
- Terri look! It's a giiiiiant. He’s reaallyy a beeeeuuuuuuuaaaaaty!

Publicerad på Alltomtv.se någongång år 2000.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Haha, bra skrivet!

4:22 em  
Blogger Klimakteriehäxan said...

Bra text! Konstigt att han inte dött för länge sen, bara.

11:48 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser