fredag, september 15, 2006

Deckarens dag - nästa lördag, på bokmässan

Lördagar är alltid Deckarens dag på Bok & Biblioteksmässan. I år lockar man med Anna Jansson, Liza Marklund, Jan Mårtensson, Åke Edwardsson, Karin Wahlberg och Mari Jungstedt bland annat. Många av miniseminarierna idag handlar om kriminalromaner och deckargåtor.

Det är Tidskriften Jury som ända sen 1999 har arrangerat och drivit Deckarens dag på bokmässan. De har alltid en monter där de visar hela det gångna årets deckarutgivning och man brukar kunna delta i en frågesport med finfina priser. Svenska Deckarakademin är också där och på lördag 11.30 berättar de om årets svenska deckare, det krävs dock minisemiariekort för det.

Bland de monteraktiviteter som ingår i entrébiljetten och har anknytning till deckardagen är bland annat Åke Edwardsson (Samurajsommar bl a) som pratar i Norstedts monter (B05:22) klockan 11.00. I Norstedts monter finns även Anna Jansson klockan 12.40.

Karin Wahlberg (Blocket, Sista jouren) pratar i Wahlström & Widstrands monter (B02:02) klockan 11.30. Där pratar även Mari Jungstedt 12.00 och Camilla Läckberg finns i Forums monter klockan 13.30.

Åsa Nilsonne och Bodil Mårtensson ska prata om någonting på Ny scen klockan 11.45. Vad framgår inte riktigt av bokmässans program men eftersom båda två skrivit kriminalromaner så gissar jag att det kan bli intressant eller lyssna på Jan Guillou som berättar om sin nya roman Madame Terror i det Litterära cafét klockan 12.30.

Här hittar du lördagens alla monteraktiviteter. Med reservation för ändringar såklart och många montrar har inte ens anmält sina aktiviteter så håll ögonen öppna!
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser