tisdag, januari 13, 2009

Jessica Gedin om sanningar och såpor

Jessica Gedin skriver i Fokus om hur vi börjar tröttna på sanningen och vill ha fiktion istället. Hon jämför litteraturen med dokusåporna på TV som på senare tid har fått allt dalande tittarsiffror. Kommer den senaste litteraturvågen av så kallade sanna böcker att ersättas med mer fiktion.

Och så avslutar hon med att poängtera att varje sanning är en subjektiv sanning och att det är oväsentligt huruvida sanningen är sann eller inte utan det intressanta är motivet för sanningen. Hängde ni med? Lite kul så här i sanningsdebattstider.

Läs hela artikeln hos Fokus här.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Å, nu tänker jag på ett judiskt ordspråk: "Ur hennes mun och i Guds öra!", i betydelse hoppas att det hon spår om blir verkligt:)

5:46 em  
Anonymous Anonym said...

hörde någon prata (i babel tror jag det var) om detta också. Hur allt blir mer fiktivt, à la inger edelfeldts senaste. En fin tanke. Ge mig sagor, prinsessor, tinnar och torn - fast i modern tappning (och inte fantasyaktigt) och jag blir lycklig! Och då pratar jag inte heller chick-lit.
Är tillbaka i bloggläsarvärlden efter lång frånvaro pga trasig dator, och njuter av att återigen läsa din blogg. Och skriva i min egen ;)

8:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser