lördag, oktober 25, 2008

Två ny deckare

Jag har blivit bjuden på två releasefester för två nya deckare av två debutanter. Tyvärr kan jag inte var med men båda böckerna låter spännande.

Anasarka är skriven av Marcel Aponno som arbetat på akutmottagningen på Karolinska och nu skrivit en deckare som utspelar sig där. Huvudpersonen, Max van Basten, är akutläkare och har en lovande karriär framför sig tills polisen börjar nysta i ett antal märkliga dödsfall på mottagningen och misstankarn helt plötsligt riktas mot Max själv. Titeln Anasarka är ett medicinskt tillstånd som består av extrema svullnader på kroppen. Boken har tagit fyra år att skriva och på förlagets hemsida beskrivs den som en "skarp skildring av en värld som inte skyr några medel och väcker frågor om individens ansvar och möjlighet att påverka".

Den andra boken heter Änglalik och är skriven av Veronica von Schenck och utspelar sig runt Stureplan där flera kvinnor hittats mördade, styckade och uppsminkade i resväskor. Althea Molin arbetar med att profilera gärningsmän och får helt oväntat uppdraget från svenska polisen att hjälpa till att hitta mördaren och hon dras in i en dramatisk utredning där hon själv får mördarens ögon på sig.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger Hieronymus said...

van Basten. Som den gamle fotbollslegendaren. Har svårt att läsa böcker där namnen ger mig associationer till annat :)

11:14 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser