lördag, oktober 11, 2008

En vecka i Buenos AiresNu har vi varit här i Buenos Aires i en hel vecka. Fort har det gått också. Vi är alltså här och hälsar på min mans bror som bor här med sin argentinska fru. Här är våren på gång. Det är exakt sånt där vårväder när det är jättejättevarmt i solen men lite kyligt i skuggan. Svårt att klä sig bra, men vi klagar inte!

Vi flög hit med Iberia. Sista gången vi flyger med det flygbolaget. Obefintlig service, vi blev bortglömda flera gånger och på den långa resan över natten hade de schablat bort vår barnsäng vi beställt. De lyckades tillslut fixa det men vi fick vänta över två timmar.

På veckan som gått har vi hunnit med en stor grillfest på Centro Galicia De Buenos Aires, en slags stor anläggning med massa grillar, fotbollsplaner, tennisbanor, lekplatser och dansbana. Där kan medlemmar hänga på lördagar och söndagar och sporta eller bara grilla och käka ute i solen. Vi var där med släktingar och många kompisar och vi grillade över 13 kilo kött. Gott!

Vi har också hunnit med ett besök på Buenos Aires Zoo. En jättefin djurpark mitt i stan med massor av olika djur och en stor lekplats. Roligast var nog att man kunde köpa mat till djuren vid entrén och sen mata de olika djuren. Bland annat fanns där två arter som sprang löst som vi inte har en aning om vad det är för något. Hjälp mig! Den ena ser ut så här och den andra så här.

Vi har ägnat en stor del av veckan åt att leta barnmat. Det finns ingenstans i hela Buenos Aires. Vi har varit i åtskilliga supermercados och ägnade en halv dag åt att åka lite längre bort till en gigantisk Jumbo men kammade hem noll. Nike har därför fått en snabbkurs i att äta vanlig mat och har fixat det ganska bra. Vi beställer pumpapuré eller potatismos på restaurangerna, jogurt och små bitar av korv, ost och bröd. Det enda hon ratat helt hittills är grönsaker stekta i olja.

Igår åkte vi på dagsutflykt till Colonia i Uruguay och där hittade vi faktiskt fem små fruktburkar med babypure! Colonia är en väldig liten men söt turiststad med en shoppinggata, några restauranger, ett casino, en marknad och en park typ. Framför allt tjänstgör det som anslutningsstad om man åker med båt från Buenos Aires till Montevideo eller vidare i Uruguay. På hemresan hamnade vi i ett stort gäng fotbollsupportrar på väg för att se landkampen mellan Uruguay och Argentina ikväll och vi fick höra massa fotbollsramsor och kampsånger. Glad stämning och alla argentinarna på båten garvade gott trots att allt de sjöng kanske inte var så snällt.

Ikväll blir det fotboll hemma hos svärmor och svärfar som också är med på resan. Vi ska försöka se både Sverige-Portugal och Argenina-Uruguay.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Översättarhelena said...

Kan inte den första vara en kapybara? Eller är den för liten?

11:22 fm  
Anonymous Anonym said...

Nej, "här" nr 1 är inte en kapybara - de saknar nämnligen svans. Jag tror att det är en sumpbäver (också känd som nutria), de finns vilda i Sydamerika.

"här" nummer 2 är en mara (släkt med marsvin). Om det är en vanlig mara eller en dvärgmara är svårare att säga eftersom bilden inte ger någon ledtråd om storleken.

6:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser