söndag, juni 10, 2007

I höst 2007: Nya böcker del I

Höstens stora bokkatalog är här. 530 sidor fullspäckad med massor av nya böcker som släpps under sommaren och hösten 2007.

Från Leopard förlag kommer bland annat Tina Thunanders reportagebok Barnbrudar om hur unga tjejer i Sverige gifts bort som handelsvaror. Det handlar inte bara om muslimska familjer utan om romer och inom svenska kristna sekter. Det är vanligare än man tror. Boken tar upp problemet med de slappa svenska myndigheterna och om varför flickorna gifts bort. Till exempel kan det vara att bevara familjens heder eller som betalning för en affär. Hemskt. Boken kommer i september.


Kakao förlag kommer med en rad härliga kokböcker som Matlexikon, 2700 uppslagsord om mat & dryck. Kryddor, théer, spritsorter, you name it! En bok för alla matälskare kanske!

Kakao släpper också boken Kaxiga tjejers guide till relationer och inte bara kärleksrelationer utan relationer till lapplisor, husdjur, bartrendrar. När är det läge att flirta? När ska man dumpa pojkvännen! Jag hoppas innerligt att det inte är ytterligare en bok med moralkakor om hur unga tjejer ska göra och bete sig utan att den verkligen lever upp till titeln.

Två andra spännande faktaböcker kommer nu på pocket från Norstedts akademiska. Det är Språk och kön som gör allvar av den gamla populäristiska Män är från Mars, kvinnor från Venus. Den här är mer på "riktigt" och analyserar män och kvinnors språk utifrån deras kön. Den andra heter Svordomsboken och går igenom likheter och olikheter i svordomar från 25 olika språk.

Parasoll förlag kommer i oktober med Citybondens handbok av Henrik Franche. Hur lever man ekologiskt i stan? Vilka fiskar kan man äta med gott samvete? Innehåller även flera recept! För den som vill bli lite mer medveten.

Fortsättning följer...

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser