lördag, mars 31, 2007

Stockholmsböcker

Nu när solen börjar titta fram, det är ljusare på kvällarna och Stockholm börjar visa sig från sin vackraste sida släpper förlagen en rad nya Stockholmsböcker att locka de boende och turisterna med.

Alla dessa bilutflykter från 2002 kom i nyupplaga i mars från Ordalaget och i april följer man upp med Alla dessa cykelpromenader och Alla dessa stadsvandringar.

Bada i Stockholm av Ylva Sahlstrand och Eduardo Valenzuela är en annan bra guidebok från Svenska förlaget så här inför sommaren. Där går man igenom bra badplatser runt om i Stockholm. Det fantastiska är ju att vi har så rent vatten att man kan bada mitt i stan. Boken är tryckt i praktiskt badbollsplatsomslag.

Bokförlaget DN vill inte vara sämre och kom med Barnvagnspromenader i Stockholm av Annika Jonsell och Charlotte André här i mars.

Max Ström har precis kommit ut med Street Art Stockholm. Fotograf Benke Carlsson har gjort den första stora sammanställningen av Stockholms levande gatkonst och se konstnärligt, provokativ och rebellisk street art på nära håll.

Men maten då? Stockholm har ju fantastiska caféer och restauranger och visst har förlagen tänkt på det.

Fika kika njut och Stockholms bästa kaféer kommer båda i mars från Ordalaget och All världens mat i Stockholm från NoK. Den senare kom redan i augusti förra året och är en sammanställning av Stockholms alla internationella matbutiker. Från hur hittar man salt från Camargue i Vasastan till torkad lime från Iran i Rinkeby.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser