onsdag, oktober 26, 2005

Things to do in London...

Vi ska till London i vår. April närmare bestämt. Allt är bokat och klart förutom flygbiljetterna. På agendan står som vanligt shopping men anledningen till hela resan är konsert på Wembley med Depeche Mode. Vad gör man inte för sin kära sambo? ;-) Själv har jag också en lista över saker jag vill göra i London.

Saker jag vill göra i London:

1. Brick Lane
Brick Lane och Brick Lane market, kallas även Banglatown. Här hittar man de indiska kvarteren i London och här utspelar sig även Monica Alis bok Brick Lane som är bland det bästa jag läst i år. Hit vill jag åka och käka en god indisk lunch!

2. The Globe
Det är ju löjligt att jag aldrig varit på The Globe. Shakespear-fan som man är. Får inte missa detta!

3. Lassco
I London finns mängder med kyrkor som gjorts om till bostäder (Chrystal Palace), nattklubbar (Brixton) och Lassco som blivit en antikvitetsaffär. Hit vill jag åka!

4. Mudchute City Farm
Mitt i London finns en riktig bondgård. Det är sant! Jag vill åka hit och kika på kor och grisar. Det ligger i närheten av Docklands.

5. Tate Modern
Londons bästa konstmusuem sägs det. Skandal att man aldrig varit här heller.

Jag hoppas jag kommer iväg på åtminstone tre av ovanstående till våren. Sen har vi några andra måsten också. Som t ex nummer två och fyra i nedanstående lista.

Saker jag rekommenderar att göra i London:

1. Highgate Cemetary
Åk till den berömda kyrkogården och kolla in Karl Marx grav. En helt overklig upplevelse. Förutom Marx grav så är den fantastiskt vacker och mystisk. Se våra bilder därifrån.

2. Camdem Market
Den mest berömda av alla Londonmarknader och med de roligaste affärerna. Rekommenderar ett besök in i Camden Lock och leta rätt på en affär som heter Spank och gör slut på kontokorten! Jag missar aldrig ett besök på Spank när jag är i London.

3. Rid i Hyde Park
Det är dyrt men värt det. Se Hyde Park från hästryggen. Det finns flera olika ställen att hyra häst på i närheten av parken. Läs mer här.

4. Ät engelsk frukost
Det finns frukosthak i varenda hörn. Skräms inte av att de ser sunkiga ut och har fula plastmöbler. Beställ egg, bacon, mushrooms and beans och njut!

5. Bokaffärerna på Charing Cross Road
Åk till Tottenham Court Roads tunnelbanestation och gå ner mot Charing Cross Road. Här ligger bokhandlarna vägg i vägg med strategiskt utplacerade pubar med jämna mellanrum. Här kan man tillbringa en hel dag och minst halva dagen på Bloomsbury's. Om man vill kan man göra en avstickare mot Covent Garden och besöka bokaffären Crime in Store som specialiserat sig på kriminallitteratur och deckare.

1 Comments:

Blogger a said...

The Globe är underbart. Men orkar du inte stå på fötterna i över tre timmar så ta en sittplatsbiljett - fast, mest känsla får man ju faktiskt om man praktiskt taget hänger PÅ scenen, som jag gjorde :D Avundas dig som har så fina upplevelser att vänta. Och Tate Modern! Hur fantastiskt som helst. Stirra extra länge på Dalí :)

10:59 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser