torsdag, januari 14, 2010

Union Square i New York

Vi tillbringade nyåret i New York i smällkalla kylan och isande vindar. En fantastisk resa på många sätt och vis, inte minst kulinariskt. Ska återkomma till det i ett annat inlägg men nu vill jag tipsa alla bokintresserade New York-resenärer om fina Union Square där det finns flera saker att göra för litteraturintresserade.


Books of Wonder
18 West 18th Street (grön)
New Yorks äldsta bokhandel för barnböcker. Klassiker och nytt, en guldgruva för alla läsande barn och en hel avdelning dedikerat till Oz. Landet där Trollkarlen från Oz kommer ifrån. Här finns också ett litet konstgalleri med illustrationer från olika barnböcker.
Besök också: www.booksofwonder.com.

Barnes & Noble
33 East 17th Street (blå)
Här är fyra våningar ren och skär lycka. Välorganiserat och välsorterat. Här kan man botanisera länge. De har både en läsesal, en enorm barnavdelning och ett trevligt café. Missa heller inte tidskriftsavdelningen eller avdelningen med sällskapsspel. Här kan man dessutom passa på att gå på toa om man behöver i bok-shoppandet.

Latern Books
1 Union Square West (röd)
En bokhandel för den spirituella hittar du också här vid Union Square. Här kan du frossa i vegetariska kokböcker, hälsoböcker, böcker om djurrätt, religion med mera.
Läs mer på www.lanternbooks.com

Forbidden Planet
840 Broadway (gul)
Meckat för alla som gillar plastfigurer, science fiction, serietidningar och manga. Tyvärr är den här Forbidden Planet inte lika stor och fin som den i London men manga-avdelningen är stor och ligger en trappa ner med särskilda öppettider. Frågar du snällt kan du dock bli nedsläppt ändå.
Hemsida har dom på www.fpnyc.com.

Strand Bookstore
828 Broadway (rosa)
Fyra våningar med tätt stående bokhyllor. Man får trängas ordentligt här bland alla böcker. Något rörigt är det också och svåröverskådligt men stämningen är fenomenal. Alla trängs med alla och alla kunder känns som riktiga boknördar. Precis vid kassorna kan man köpa författare som action figures, drinkglas, fina tygkassar med mera. Du får även en tygkasse när du handlar så köp inte på dig för många. Missa inte Strand helt enkelt. Läs mer på www.strandbooks.com.

Happy New York-shopping!

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous snowflake said...

Underbart! Det låter som en hel dag, det där. Finns det nån bra restaurang i närheten, för bära kassarna orkar man ju inte särskilt långt. :-)

Har du publicerat bilder på dina fynd? Ska leta på bloggen.

11:35 fm  
Anonymous snowflake said...

Inga bilder ännu, men de kanske kommer... ;-)

11:38 fm  
Blogger Petra said...

Har inte hunnit blogga något om New York än men det kommer! :)

Restauranger just där har jag inte koll på....tyvärr. Kanske någon av läsarna har?

11:41 fm  
Blogger Evas värld said...

Men åh vilket underbart inlägg, nu fick jag ju bums en otrolig lust att åka till New York. Verkar som om du haft en härlig nyårsresa!

9:33 em  
Anonymous Tezz från Kungens Kurva said...

Åh vad härligt att få fira in det nya året i New York! Tack för alla tips, ska definitivt ta dem med mig när och om jag kommer till NY.

3:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser