måndag, september 21, 2009

Paulo Coelho

Vad är grejjen med detta Paulo Coelho-hat just nu?

Läser flera sidor att Paulo Coelho är typ det okreddigaste man kan gilla just nu.

Jag har bara läst två böcker men so far gillade dom skarpt. I min värld är han en kandidat till Nobelpriset. Vad tycker ni andra?

16 Comments:

Anonymous Carina (Bokbiten) said...

Jag förstår inte storheten alls. Har försökt läsa Alkemisten ett antal gånger men kommer bara ca 30 sidor innan jag ger upp. Inte min kopp te alls och något Nobelpris ska han inte ha om jag får bestämma.... Men det får jag visst inte. :-)

1:09 em  
Blogger Lyrans Noblesser said...

Måste erkänna att jag inte gillar Coelho, orkade inte läsa ut den bok jag började på. Jag uppfattar det han skriver som pretentiöst och andligt på ett ytligt sätt, typ New Age-flum. Fast jag har svårt att förstå att man kan hata en författare. Och att vara pretentiös är han ju inte ensam om.

1:10 em  
Blogger Red Fox said...

Jag förstår inte hatet alls faktiskt. Många säger att böckerna på originalspråket inte är bra och att det är översättarna som lyckats omvandla dem till läsvärda. Men jag vet faktiskt inte, för jag kan inte spanska så jag har inte haft möjligheten att jämföra själv.
Jag har läst flera av PC:s böcker och tycker att de är både vackra och tankevärda.
"Alkemisten" är dock ingen favorit utan tycker bättre om "Djävulen och fröken Prym". Den senaste "Brida" är väl mer åt New Age-flum hållet och håller verkligen inte för ett Nobelpris. Så tyvärr - inget Nobelpris till PC från mig! ;-)

1:57 em  
Anonymous Ida said...

Jag fattar inte heller Coelho-hatet! Jag älskade Alkemisten, jag älskade Djävulen och fröken Prym och Elva minuter var bra den med. Under en litteraturkurs förra terminen råkade jag nämna att Alkemisten var en bok som jag mindes och älskade och då tyckte väl vissa att det var en aning överdrivet att credda den så mycket... Men jag står fast vid det! Absolut en av de bästa böcker jag har läst, och jag kommer definitivt läsa mer av Coelho.

3:57 em  
Anonymous Ninni said...

jag kan inte hata coelho, men jag kan inte heller älska honom. jag har läst alla utom djävulen och fröken prym, samt den nyaste han släppt på svenska. det är inget att hurra för, då de flesta böcker består av religiöst svammel. men jag gillar fortfarande vissa av böckerna, och det har blivit en ren vana att läsa hans böcker.
men nobelpriset? nej, inte för min del.

5:23 em  
Blogger FRIDA said...

Jag måste erkänna att jag alltid har haft fördomar mot Coelho. Jag har helt enkelt fått för mig att det inte är särskilt kvalitativ litteratur, men jag borde kanske prova att läsa något.

Vilken bok är hans bästa?

Kram Frida

Besök gärna min blogg!
http://fridasforfattardrommar.blogspot.com/

7:01 em  
Blogger Aidaho said...

HAHAHA! Jag blev så fnittrig av ditt inlägg. Inte för det eventuellt absurda i ditt statement av nobelpris(tror du skulle kunna håva in en del på unibet), men mer för att det var verkligen att stoppa ner storsleven i kastrullen och röra om ;)

7:14 em  
Anonymous snowflake said...

Det är alltid Coelho-hat, och den är väl ett svar på Coelho-hajpen.

Jag har läst Alkemisten som inte sa mig nåt särskilt, men Elva minuter tyckte jag var riktigt bra.

8:36 em  
Anonymous a-lo said...

Jag tyckte Veronica decides to die var helt hyfsad, men Alkemisten kändes mest som något slags nyandligt hopkok som jag hade väldigt svårt för. Skulle dock inte säga att jag hatar Coelho för att jag sågat en bok. Då skulle man hata rätt många vid det här laget :-)

9:26 em  
Anonymous Lena said...

Jag har bara läst Alkemisten och den tyckte jag var bra. Inte jättebra, men helt okej. Jag har annars en tendens att bojkotta böcker som "man bara måste läsa", men att börja hata författaren i fråga verkar lite milt överdrivet.

10:54 em  
Anonymous Jessica (ord och inga visor) said...

Jag gjorde min egen kommentar på ämnet coelho i min blogg och länkade förstås hit till källan också.

9:59 fm  
Blogger Petra said...

Roligt med så mycket svar! Har aldrig tänkt på honom som pretto alls faktiskt :)

Tycker han är cool också som använder sig av sociala medier väldigt mycket och följer honom både på Flickr och på Twitter!

1:34 em  
Anonymous Ika said...

Vet inte om jag skulle säga att jag hatar Coelho, men hans böcker och hajpen kring dem irriterar mig. Jag vet att det här är extremt politiskt inkorrekt, att alla blommor ska få blomma och så vidare - men alla hyllningskörer till Coelhos ära får mig att vilja utbrista: men folk, läs något vettigt! (Precis så kultursnobbig lockar Coelho mig att bli.)

Jag har läst Alkemisten, Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät och Elva minuter. Av dem tyckte jag att Vid floden Piedra satte jag mig ner och grät var den mest uthärdliga, men även den var drabbad av Coelho-sjukan - närmare bestämt överhopad med färdigtuggade livsuppmaningar. Jag tål inte när folk säger åt mig vad jag ska göra, och om en författare genom sitt verk vill lära mig något om Livet och inte bara få mig att bli rejält irriterad måste han eller hon lämna lite utrynmme för egna insikter och inte bara pompöst måla upp sina egna insikter som absoluta sanningar.

1:40 em  
Blogger Petra said...

En fundering jag kom på efter att ha läst Ikas inlägg.

Ni som ogillar Coelho, vad tycker ni då om Jostein Gaarder?

1:42 em  
Anonymous Anonym said...

Replica Handbags
Cheap Tiffany Jewelry
UGG Boots
Fashion Handbags 55
China Handbags
Miu Miu Handbags 45
Roberto Cavalli Handbags >60
Chloe Handbags >60
Balenciaga Handbags 28
Prada Handbags 18
Mulberry Handbags 12
Chanel Handbags

11:46 fm  
Blogger Smilla said...

Jag har läst samtliga och tycker att de flesta är riktigt bra, eller helt fantastiskt bra men det var när jag sökte svar. Jag har tidigare försökt lära Alkemisten vid ett flertal tillfällen utan att fastna men så plötsligt läste jag elva minuter och därefter resten.

7:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser