torsdag, mars 19, 2009

Böcker säljer som smör i USA

Det här är ju intressant. Bokförsäljningen i USA går helt stick i stäv med övriga marknaden.

Totalt i finanskrisens spår har försäljningen totalt minskat med nästan tio procent på ett år. På boksidan däremot ökar man mot förra året.

I januari 2008 omsatte bokbranchen 2,2 miljaaaarder dollar (sisådär 20 miljarder kronor) mot i år då man toppade på 2,3 miljarder dollar. Undersökningen omfattar dock bara fysiska boklådor. Näthandeln saknas i statistiken tyvärr.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger www.evaswedenmark.blogspot.se said...

Högst ovetenskapligt så gladde jag mig åt att det var smäckfullt med folk i alla bokhandlar i julhandeln, ganska tomt i många andra butiker men trängsel kring böckerna. Kanske en överpositiv tolkning men det var faktiskt trevligt trångt i alla boklådor före jul!

10:40 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag är inte särskilt förvånad. Vissa inom svenska bokbranschen uttrycker det som att böcker är tröstprodukter och kompensation för dyrare produkter man inte längre har råd med. Både till sig själv och till andra. Har man inte råd med en ny platt-tv så har man kanske råd med en bok eller två att fly vardagen med.

Men själv köper jag ju böcker i stället för platt-tv oavsett konjunktur.

Det var roligt att höra att tröstscenariot åtminstone verkar finnas over there. Här hemma minskar försäljningen vad jag förstår...

11:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser