måndag, maj 19, 2008

Indiana Jones

Vi såg Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten igår kväll. Vi ska på bio på fredag och har bokat till nya Indiana Jones-filmen och fick för oss att försöka se de tre tidigare innan det är dags.

Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten kom redan 1981 och jag såg den kanske några år senare men minns den som spännande, härlig och bra!

Hahahaha! Historiemässigt håller den fortfarande och den är väldigt söt men vad film har utvecklat sig sedan -81!

Man såg tydligt kulisser på flera ställen och varje gång de spelade framför en skärm med bakgrundsbilder så var det övertydligt.
Klippen var helt ologiska. Till exempel springer Indiana ut på ett torg där det står en svart ninja och drar kniv, torget är nästintill folktomt. I nästa klipp är det hundratals med människor.
I ett annat klipp är det soluppgång för att sekunden senare vara helt fullt dagsljud.
Väggar som rör sig för man ser att det är gjorda av papp och slagsmålen! De gick så långsamt att det blev skrattretande och när Indy gör mos av 150 gubbar så står de på rad och väntar...

Fast det var roligt att se den. Den var kul och jag hade glömt hur mycket buskis-humor det är i Indiana Jones-filmerna. Ser fram emot veckan som kommer.

Nu inför premiären av den fjärde filmen kom dessutom boken Indiana Jones Ultimate Guide för alla hardcore Indy-fans! Finns på Amazon.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Visst är det fantastiskt! Gå sedan på Cosmonova och titta på Sea Monsters 3D och jämför ...

9:01 em  
Anonymous Anonym said...

Kommer det ingen ny lästrio snart? :)

12:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser