fredag, februari 24, 2006

Kändisar skriver barnböcker

I dagens Klick, Aftonbladets fredagsbilaga, skriver Karolina Fjällborg om kändisar som skriver böcker.

Och Madonna är väl den som fått mest framgång med sina barnböcker. Fem böcker finns det och fyra av dem är översatta till svenska, Englands rosor, Yakov och de sju tjuvarna, Herr Peabodys äpple och Abdis äventyr. Den femte boken Lotsa de Casha kom i höstas. Förtjänsten av hennes böcker går oavkortat Spirituality for Kids.

Men hon var långt ifrån först. Redan Julie Andrews skrev barnböcker på 70-talet under namnet Julie Andrews Edwards. Flera av dem går att köpa på AdLibris. T ex Little Bo in France och Dumpy and his pals.
Jamie Lee Curtis har bland annat skrivit boken Today I feel silly: And other moods that make my day och gjort en grejj av att ha så galna boktitlar som möjligt. En annan heter Where do balloons go - an uplifting mystery.

Jane Seymour har också roliga titlar på sina böcker för barn. Vad sägs om Splat!: The tale of the colorful cat eller Yum!: A tale of two cookies? För att inte tala om Jay Leno; If roast beef could fly.

Tro det eller ej, men fler barnboksförfattare är Will Smith och John Travolta. Will är författare till boken Just the two of us och Travolta har skrivit Propeller - one-way night coach.

Listan tar inte slut.

Jag är skriven av LeeAnn Rimes, Jerry Seinfeld har skrivit Halloween, Bill Cosby har skrivit Friends of a feather och Spike Lee har skrivit Please, puppy, please.

På gång med barnböcker är 50cent och Britney Spears.

Fast mest sugen på att köpa blir jag när jag ser att Bette Midler skrivit boken med den lockande titeln Saga of Baby Divine!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och Fergie (H.K.H. Hertiginnan av York, Sarah Ferguson) i England har skrivit två mediokra bilderböcker i genren levande fordon om helikoptern Buddie :)

10:28 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser