måndag, mars 29, 2010

Nytt: Påskekrimsvecka med utlottning

Nu är det påsk och det firar vi med påskekrim! Att läsa deckare på påsken är en 80 år gammal norsk tradition. Flera försök av bokbranschen att lansera detta i Sverige har gjorts men vi verkar vara lite sega för det har inte riktigt slagit igenom. Bokmania har skrivit en utmärkt beskrivning av fenomenet påskekrim i sin blogg.

Här i bloggen kommer vi varje dag lotta ut en deckare under hela denna påskvecka med start idag.

Idag kan du vinna Anne Holts splitternya deckare Frukta inte som kom 17 mars från Piratförlaget.

"En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död ..." "

Boken är Anne Holts fjärde om kriminologerna Inger Johanne Vik och Yngvar Stubö.

OBS! Tävlingen över.
För att vinna ska du i kommentarerna, eller till enannansida@gmail.com, svara på två frågor:

1. Var föddes Anne Holt?
2. Vilken är din bästa påsktradition?

En enväldig jury bestående av mig, väljer sedan ut en vinnare!
Ny chans imorgon igen med ny deckare! Lycka till.

Etiketter: , ,

4 Comments:

Blogger AnnCharlott said...

1) Anne Holt är född i Larvik i Norge, som för övrigt också är min mammas födelsestad och där jag tillbringade nästan alla min barndoms somrar, påsk- och sportlov.

2)Som liten var det att leta efter påskägget som min mormor gömt. Nu som vuxen är det att gömma påskägget och låta mina brorsbarn leta efter det.

9:28 fm  
Anonymous Filip Sandahl said...

1. Holt är född i Larvik, Norge (vilket ju påpassligt går att läsa ovan, men jag lovar; jag visste det innan jag klickade på "skicka en kommentar" :-))
2. Min bästa påsktradition är inte att läsa deckare, även om jag gärna hjälper till att sprida denna norska tradition över gränsen till Sverige, utan att åka till klostret här utanför Lund och delta i långfredagsliturgin med nunnorna där. Det är mäktigt!

9:50 fm  
Blogger Susanne said...

1) Som redan nämnts i föregående kommentarer är Anne Holt född i Larvik i Norge. Eftersom jag inte visste mer än Norge så fick jag förstås googla, det erkänner jag. Fast jag har läst jättemånga av hennes böcker, dock inte denna - ännu.

2) Jag fotograferar förstås påskägg och påskblommor under påsken.

5:57 em  
Blogger Annas garndrömmar said...

1. Anne Holt visste jag ju är från Norge, men lär mig i kommentarerna som kommit att det är från Larvik :)

2. Jag är uppvuxen i Finland och där firade vi påsk med en stor påskbrasa på påskaftonen, vilket jag saknar lite här i Sverige. Här njuter jag istället av påskpyntande och påsk"häxeri" tillsammans med mina barn.

7:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser