onsdag, november 18, 2009

Nu är bokcirkeln igång

Nu är vi igång! Virtuella bokcirklar är inget nytt men vi har skapat den första virtuella bokcirkeln i Google Wave. Vi, det är 23 entusiaster, de flesta bokbloggare själva, med mig som initiativtagare och samordnare.

Vi har strukturerat och presenterat oss och kommit med förslag på böcker att läsa. Vi har testat omröstningfunktioner och två böcker har till slut vunnit. De två böckerna är Askungar av Kristina Ohlsson, vilken Piratförlaget så generöst sponsrat med till alla deltagare. Den andra boken är Förtrollerskan från Florens av Salman Rushdie, där förlaget Albert Bonniers, inte var lika samarbetsvilliga.

Och nu är vi igång. Nu ska vi läsa och samtidigt diskutera fram en mall för hur diskussionerna kring boken ska ske. Vi planerar några enkla punkter att hålla oss till som ska vara generella för samtliga böcker och som kan tjäna som underlag för bloggposter i ämnet. Vad roligt det ska bli.
Själv ska jag försöka läsa och diskutera båda böckerna.Varför wave? De flesta av oss är både väldigt intresserade av både böcker och nya medier och kommunikationsformer och därför kändes det roligt att få kunna testa och lära sig Google Wave samtidigt som man förenar nytta med nöje, att läsa och lära.

Just nu tar vi inte in fler i bokcirkeln förrän vi ger oss på nästa bok. Det för att inte röra till det ännu mer än vi har det med flera parallella diskussioner som vi har det nu. Jag meddelar på här på bloggen när inträdet är öppet igen!

Etiketter:

7 Comments:

Blogger www.evaswedenmark.blogspot.se said...

Det låter på ett sätt kul - samtidigt är ju just cirkeln, för mig, ett möte i verkligheten mellan människor. Just att mötas i nuet, se de människor som talar, avlyssna tonfall, se en ironisk glimt i ögat, lära känna andra IRL - det är cirkel för mig som gammal folkbildare. Jag skulle säkert vilja vara med i en bokcirkel på nätet också - men samtidigt undrar jag ibland om jag inte bor alltför mycket framför datorn och har alltför många kontakter bara via nätet? Bara en stillsam undran, inget egentligt ifrågasättande.

5:27 em  
Blogger hanna said...

ÅH, jag har varit så jobb-busy sista veckan att jag inte hunnit med. Vill ju egentligen :(

9:17 em  
Anonymous Nattens bibliotek said...

Jag är med och det är roligt att förena mitt bokintresse med mitt teknikintresse! Sedan är det underhållande att Bonniers säger nej och Piratförlaget säger ja till att skänka böcker till några av Sveriges största bokbloggare.

10:35 em  
Anonymous LisaFW said...

Åh, vad du har bra idéer! Om jag har tid i framtiden ställer jag mig på kö för att vara med. Wave är ju perfekt att bokcirkla med!

10:44 em  
Anonymous Anonym said...

Även om man inte kan vara med och diskutera kunde det vara intressant att läsa - är det möjligt. Jag är helt klart intresserad av att vara med i framtiden!

Hälsar Lustigkulle

5:48 em  
Blogger Unknown said...

Åh vad spännande. Jag har precis börjat använda Wave, det finns många möjligheter där. Kan man följa er bokcirkel utan att delta? Kanske är det möjligt bara genom att du berättar om den i bloggen. Jag är nyfiken på hur diskussioner utvecklas i Wave. Kolla vårt projekt Öppet manus: www.gunnelviden.wordpress.com

10:25 fm  
Blogger Petra said...

Hej!
Tyvärr kan man inte följa utan att delta. Men vi ska släppa in mer folk så fort vi läst klart de två böcker vi håller på med nu.
Förmodligen runt jul eller strax efter.

Öppet manus verkar jättespännande!!

2:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser