torsdag, november 26, 2009

Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson

Kajsa Ingemarssons senaste bok handlar om den framgångsrika författaren Stella Friberg. Hon har på ytan allt man kan drömma om men när man skrapar lite så visar sig det att kärleken går under falskflagg och hennes kommande deckarserie verkar gå mot ett riktigt fiasko. Dessutom drabbas hon av en vattenskada och måste renovera lägenheten samtidigt som hon ska försöka skriva klart en bok i oväsendet.

Det är en ganska trevlig story där man får bra inblick i en författares liv och leverne. Strider med förlaget, bokaftnar där hon förväntas delta, intriger med kollegor, tävlingen om vem som ligger högst på topplistan med mera. Trots att hennes böcker är älskade av alla så är hon otroligt ensam och har försatt sig själv i den situationen. Ibland blir jag till och med irriterad över hur självömkande hon är men såklart reder det upp sig mot slutet och det är en annan Stella Friberg vi möter i slutet än i början.

Lite roligt tyckte jag att det var att man faktiskt tänkte marknadsföra boken med att skicka med en flaska vatten till alla som köpte boken. Men det föll på distributionen och att det skulle bli jäkligt tungt med alla vattenflaskor i bokhandlarna.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser