onsdag, januari 14, 2009

En shopaholic får en syster

Rebecca Bloomwood är tillbaka igen. Nu som gift och under namnet Brandon. Boken börjar med att de båda håller på att avsluta sin tio månader långa bröllopsresa och är på väg hemåt London igen. Hon har slutat handla så hysteriskt och ägnar sig mest åt yoga och själslig meditation, förutom det där matsalsbordet med tio stolar där hon låtit gravera in deras namn, eller tjugo härliga sidenmorgonrockar från Kina, några små trägiraffer eller de fem soffborden hon låtit köpa och skickat hem till lägenheten. Småsaker bara.

När de väl kommer hem möts de av en överaskning. Under tiden som de varit på resande fot har de dykt upp en syster. Det visar sig att Rebeccas pappa har en okänd dotter och Rebecca blir eld och lågor. Är det här äntligen hennes själsfrände som hon längtat efter i hela sitt liv. När hon dessutom blir osams med sin bästa kompis från barndomen tar hon översvallande emot den nya halvsystern Jess med öppna armar. Äntligen! De ska shoppa, sminka varandra, kolla på romantiska komedier och dricka litervis med caffe latte. Eller? Kan det vara så att Jess är Rebeccas diametrala motsats.

Det här är kul. Jag gillar verkligen Shopaholic-böckerna just för de är så osannolika och överdrivna. Det är kliché-VM till tusen men på ett bra sätt. På ett Janet Evanovich- eller Sparkle Hayter-vis. Rebecca är förtjusande naiv och söt. Förutsägbart är det också. Men det gör inget. Shopaholic-böckerna kommer undan med det. Läs. Om inte för att det blir en parodi på hela chic lit-gengrén med en enorm glimt i ögat. Och så avslutas boken med en cliffhanger såklart! Ser fram emot nästa bok.

13 februari har filmen Confessions of a shopaholic premiär i USA. Se trailer här.

1 Comments:

Blogger Pockethexan said...

Hallå Pockethexan själv här!
Jag vill berömma dig för din härliga blogg, kul med boknyheter blandat med tips. Jag kan ju bara läsa pocket så jag får vänta ett tag på att nyheterna blir "gamla", jag har planerat att läsa de här böckerna men ej hunnit dit på min "måsteläsadehärpocketarnalistan". Har du läst Meg Cabots "Babbeldrottningen som jag har skrivit om på Pockethexorna, om inte så "gör det"?

Nu måste handen vila men vi "ses" igen!

12:52 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser