torsdag, november 13, 2008

Vilken blir årets svenska kriminalroman?

Nu är nomineringarna till Bästa svenska kriminalroman klara. Jag håller en tumme för Elisabeth Gileks Varför dog Monica P?. Hon tävlar mot Elva av Arne Dahl, Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson, Nattfåk av Johan Theorin och Blot av Håkan Östlundh.

Bland de utländska översatta kriminalromanerna som tävlar om The Martin Beck Award finns Spökskrivaren av Robert Harris, En eftersökt man av John le Carré, Död i gryningen av Deon Meyer, Mordbyn av andrea Maria Schenkel och Mörk kust av Peter Temple nominerade.

Vinnarna utses 29-30 november i år.

Läs mer på Svenska Deckarakademins hemsida.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hejar också på Gilek. Tycker att det var en originell och väl genomförd roman och idé. Men Theorin och Larsson är haussade, även om Larsson har fått det förut vad jag kunde se.

Av de utländska känner jag knappt igen någon. Skäms på mig! Dags för bättring.

10:16 em  
Blogger Deckarsystrarna said...

Har bara läst Gilek och Theorins böcker och tycker att båda är väldigt bra, men hoppas också på Gilek! Hon fick en så himla orättvis recension i DN att hon förtjänar priset bara därför.. Sedan är det ju förstås en väldigt bra bok också, och hon har fått märkligt lite uppmärksamhet jämfört med andra deckarförfattare.

10:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser