torsdag, september 25, 2008

Kulturfyran

Ny Kulturfyra idag.

1. Har du varit på Bokmässan någon gång? I så fall: vilket är ditt bästa minne därifrån? Om du inte varit där, är det något du drömmer om att göra?
Jag har varit på Bokmässan får vi se....en, två, tre, fyra, fem....sex gånger. Mina bästa minnen är nog alla roliga fester och människor man träffat. Jag brukar ju alltid vara där och jobba och det är såklart alltid kul att förbereda montern dagen innan, gå runt och kika på andras montrar, snicksnacka med alla man lärt känna som alltid är där, mingla på torsdagsminglen, gå på Park, bloggmiddag på Gyllene Prag och självklart alla fantastiska bokinköp och alla pengar man gör av med, trots att man föresatt sig att inte bränna så mycket.

2. En bok som ska presenteras på bokmässan är SMS-boken, skriven av en mängd författare. De bästa SMS:en har valts ut. Vad tycker du om SMS? Kan det bli bra litteratur av SMS, eller förstör det vårt språk?


Både ock tror jag. Jag tror säkert att det kan bli en kul bok av SMS men samtidigt jobbigt att läsa om den är skriven med förkortningar och så.

3. Idag har jag varit på en förhandsvisning av en film som heter Fishy och är inspelad i förorten Fisksätra i Stockholm. Vad tänker du på när du hör ordet stockholmsförort?


Jag bor ju själv i en och det är en liten idyllisk villaförort!

4. Filmen Fishy handlar om två helt olika människor som blir förälskade. Vilken är din favorit bland kärleksberättelser: det kan vara på film eller i bok eller i konst, eller på teater.

Det går ju inte att välja en. Men måste jag säga en just idag så säger jag Fröken Julie. Den är så laddad, erotisk och passionerad.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser