torsdag, augusti 21, 2008

Appropå tantsnusk...

...visste ni hur mycket Sagan om Isfolket faktiskt säljer? Faktum är att många fortfarande knallar in i bokhandlarna och frågar efter den populära sagan som dock har några år på nacken. Utskälld och hånad men ack så populär.

Fast nu får jag väl alla Isfolket-fans på mig om jag kallar den tantsnusk...

Etiketter:

7 Comments:

Blogger Maud/En bok om dagen said...

Jamen det är ju tantsnusk, någon slags i alla fall... Men jag förstår att den fortfarande säljer. Kvalitetsmässigt är den första tredjedelen lika god som vilken populärlitteratur som helst - men sen sjunker det hela. Fast inte hindrade det mig från att mala igenom hela serien då den kom ut... Och inte hindrade det min nittonåring och hennes kompis från att göra samma sak, för något år sedan då de var sisådär femton, sexton... Och nog är hela serien fortfarande inpackad i min bokhylla ifall någon annan av töserna plötsligt känner behov av att sluka den... ;-)
Man behöver såna här serier också. Allt ska inte bara vara seriöst och djuplodande hela tiden...

12:50 em  
Blogger hanna said...

ÅH. Jag läste hela serien när jag var typ 14-15. Min mamma började och jag hängde på. Då kom det ut en i månaden och jag kommer ihåg hur vi väntade och längtade. Jag var så jävla rädd, för det var ju inte bara snusk, det var läskigt också. Och jag bestämde mig då för att mina barn också skulle heta Liv, Dag och Sol. Hahahahahaha! :D

1:33 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har faktiskt aldrig läst nån av böckerna. Fast börjar känna att jag kanske borde det, eller?
Jag köper (nästan) alltid en bok om jag vill läsa den, är inte så förtjust bibblans tidsgränser, så jag hoppas dessa böcker är värda det isf ^^

7:20 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har läst en av böckerna, tror det var den första, och en stor anledning till att det inte blev fler var att det var just tantsnusk ...

4:27 em  
Anonymous Anonym said...

Frågan är väl ändå vad man lägger i begreppet tantsnusk. De handlar det om romantik och kärlek och fyller uppenbarligen en funktion då de säljer så bra. Läste själv Sandemos serie om isfolket i början av 80-talet. Tror minsann det är så länge sedan de började skrivas. Är begreppet satt för att det är typ kiosklitteratur och inte skrivna seriöst?

2:33 em  
Anonymous Anonym said...

Tantsnusk, eller kiosklitteratur som min gamla svensklärare kallade dem, när de satt i var tonårig tjejs hand under högstadiet.
Men inte hindrar det mig från att ibland gräva upp en bok från sin viloplats längst bak i förrådet. Lättsmält underhållningslitteratur i klass långt över Harleqin..

7:40 em  
Anonymous Anonym said...

isfolket böckerna är dom absolut bästa böckerna jag läst i mitt 17 åriga liv. mamma läste böckerna när hon var uns sen prackade hon på mig i sommras att också börja. och jag kunde inte sluta, så jag sa till en av mina kompisar att hon också skulle läsa dom så jag hade någon att prata isfolket med, haha.
jag ska i alla fall ha ett barn som heter sol och ett som heter tengel :)

11:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser