torsdag, december 28, 2006

Drottningen av chic lit

Har fullkomligt plöjt 500 a4-sidor Marian Keyes under juldagarna. Bokstavligen gått upp mitt i natten för att läsa. Sneakat till mig lästid så fort det har gått. Var nästan beredd att skippa Kalle Anka för att få läsa vidare på julafton. Nya boken Är det någon där? lever verkligen upp till förväntningarna. Man kan inte sluta läsa.

Boken börjar precis som vanligt. Huvudpersonen, systern Anna Walch i detta fallet, ligger hemma på Irland, i barndomshemmet, sönderslagen, deprimerad och nedbruten på väg mot den kampen tillbaka. Precis som Rachel i En oväntad semester och Claire i Vattenmelonen.

Jag vill inte avslöja för mycket men boken handlar om sorg och Keyes lyckas både skildra det allvarligt med sin särskilda humoristiska underton. Gillar man Marian Keyes stil blir man INTE besviken. Hon bevisar återigen att hon är drottningen av chic lit.

På minussidan ligger att Keyes inte håller fast vid beskrivningarna av systrarna från de tidigare böckerna. Anna som tidigare beskrivits som den flummiga i konstiga kjolar är i den här boken både trendig och chic och jobbar för sminkkedjan Candy Grrrl. Systrarna Claire, Rachel och Helen får mycket plats i den här boken också och bitvis är det även svårt att känna igen dem.

Helen har till och med fått sin egen bihandling i Är det någon där? Jag längtar redan tills hon föräras sin egen bok.
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser