fredag, april 23, 2010

Premiären för Breakfast Book Club!


Foto: Maria på BookyDarling

Igår sprang jag runt som ett skållat troll mellan bokhandlar och förlag för att hämta böcker till de goodiebag-påsar som jag delade ut imorse på premiären av Breakfast Book Club på Vetekatten i Stockholm. Mina armar var långa som sju svåra år, men det var det värt. Jag hade fått ihop Hillevi Wahls bok Hungerflickan (som är nästa frukostbok, tack Norstedts), boken Udda av Sara Lövestam, en Jo Nesboe-tischa och glasunderlägg (tack Piratförlaget) en fin tygkasse från AdLibris med texten Book Bag (tack AdLibris) och ett presentkort på 10% från Bokus (tack Bokus).

Vi var sex entusiastiska som träffades halv åtta imorse på Vetekatten. Deras goda frukostbuffé kostar 95 spänn och var väl värd pengarna. Rummet vi fick låna låg väldigt långt in i lokalen och uppför en trappa, men var schysst för vi kom nära varandra och kunde snacka helt ostört.

Boken vi (nästan) alla hade läst eller åtminstone börjat på var Susanna Alakoskis bok Håpas du trifs bra i fengelset. De flesta konstaterade att det var en svår bok att läsa. Eller åtminstone trög och jobbig men ändå bra och värdefull. Den är stark och intensiv. Korta huggna meningar. En del störde sig på den poetiska stilen med förkortade och hoppiga redigeringen, andra gillade den. Alla som läst blev väldigt berörda.

Vi gillade också att texten blandades upp med historiska händelser som gjorde det lättare att följa med i boken och att man fick lära sig väldigt mycket om finnar och deras kultur i Sverige.
Summa summarum skulle nog alla rekommendera boken, trots att den var jobbig att läsa.

En timme rusade iväg. Vi hann även med att diskutera lite annat, som att de flesta av oss aldrig läser Science Fiction och vi bestämde att minst en frukostträff i höst ska ha SF-tema.

Nästa träff blir 20 maj på Stora Bokbytardagen. Tills dess läser vi Hungerflickan av Hillevi Wahl och Hillevi kommer även dyka upp på träffen så vi kan diskutera och ställa frågor till henne. Vi ska även försöka hinna med att byta lite böcker, bokbytardagen till ära.


Här är fler som bloggat om träffen:

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Jossan said...

Åh, vad roligt det låter! Önskar att det fanns något liknande där jag bor...

2:29 em  
Blogger Hans Persson said...

Jag gillar att ni ser till att läsa det som ni normalt sett inte läser, speciellt som det tydligen kommer att få fler att läsa science fiction.

3:09 em  
Blogger evalinn said...

Åh skoj! :-)

1:37 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser