tisdag, april 27, 2010

LiveYourLife på Intiman


Det var fullt igår när tidskriftskonceptet YourLife hade inspirationskväll på Intiman. Tio gäster, författare och inspiriatörer intervjuades på scenen av chefredaktör Carina Nunstedt. Det blev flera intressanta samtal där Katarina Wennstam, Dilsa Demirbag-Sten och Moa Herngren diskuterade konsten att skriva så det berör, Elisabeth Gummesson berättade om sin nya bok Svartsjukeakuten och Marie Jungstedt läste en bit ur sin nya deckare så man blev riktigt sugen på att läsa den. Det bjöds på grekisk mat med recept från Alexandra Pascalidous nya bok Min stora feta grekiska kokbok och Thomas Bodström fick göra lite reklam för Ecpat.

Den största applåden drog Pia Sundhage hem efter att hon inspirerat alla till att våga mer vilket hon illustrerade med en sång. Fantastiskt härlig kvinna.

Efter Pia intervjuas Ebba Lindsö, fd VD på svenskt Näringsliv och intervjun handlar nästan enbart om hur hon offrade sina barns barndom och tragiska scener om hur hon inte kunde komma loss från jobbet när hennes son bröt armen eller hur hennes barn såg hur hon grät varje kväll spelas upp men frågan ställs aldrig....Var var barnens far när Ebba jobbade så mycket under en period i hennes liv? Varför ska Ebba ha dåligt samvete och sitta på scenen och säga att det var inte värt det, när inga småbarnsfäder i samma situation ställs mot väggen på samma sätt. Den frågan hänger i luften men ställs aldrig tyvärr.

Det är min enda kritik mot kvällen, det blir lite tjatigt med den slätstrukna intervjuformen även om Carina Nunstedt mesta delen är bra, men det bränner aldrig till.

Jag hade också gärna sett att man varierade inslagen lite. Kanske någon som fick uppträda eller kanske kunde Alexandra ha lagat en rätt på scenen live, trots att halva hennes intervju gick ut på att hon inte ville bli kastrullslav. Det är uppfriskande med Pias sång och att Marie Jungstedt läser högt. Kvällen avslutas med att modeskaparen Carin Rodebjer intervjuas och visar lite kläder men den showen kunde ha förstärkts med en riktig modevisning som avslutning.

Jag kommer absolut gå igen när YourLife bjuder in till fler inspirationskvällar. Det var mycket intressanta gäster, en bra blandning tycker jag och väldigt god mat, välfylld goodiebag och efteråt passar jag på att fråga några andra gäster vad de tycker om tillställningen:Fredrik är en av få män på evenemanget. Varför är du här Fredrik?
- Dom här frågorna som diskuteras är inte bara förunnade kvinnor. Jag skulle gärna se fler män här ikväll. Jag undrar samtidigt hur ett sånt här manligt nätverk skulle se ut? Och maten var verkligen jättegod.Systrarna Cecilia och Chi An och tyckte Alexandra Pascalidous klänning var fantastisk.
- Alexandra var snyggast i den fantastiska oranga klänningen. Hon såg ut som en frukt. Rätt frukt.
- Det här var jätteroligt. Bra samtal och formatet funkar bra. Alla gäster får lagom med tid och man får en känsla för dem och blir intresserad!

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Emma said...

Det later som ett valdigt intressant event, nagot som man sjalv garna skulle besoka!

Men det ar annu mer intressant det du namner om franvaron av en diskussion kring Ebba Lindso. Varfor pratar man inte om hennes man...? Allt ar val inte hennes ansvar?

11:41 fm  
Anonymous Emma said...

Det later som ett valdigt intressant event, nagot som man sjalv garna skulle besoka!

Men det ar annu mer intressant det du namner om franvaron av en diskussion kring Ebba Lindso. Varfor pratar man inte om hennes man...? Allt ar val inte hennes ansvar?

11:42 fm  
Anonymous obat fistula ani said...

health is something tremendous boon but often we forget. Whatever can not be replaced even with abundant wealth or others without health then there is no point

Tanaman obat ginjal

Cara menyembuhkan penyakit ginjal

obat sakit ginjal di apotik

4:40 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser