måndag, november 30, 2009

Fler litterära julkalendrar

Imorgon är det 1 december och julkalendrarna tar över nätet. På den litterära sidan finns en hel del att gotta sig i. Till exempel twitteratur-kalendern som ska ta plats i den här bloggen men också Bokmanias blogg-julkalender.

Allers förlag har en fin tomtekalender med luckor att öppna varje dag och tidskriften Forskning och framsteg lägger ut en gåta varje dag med möjlighet att vinna fina priser för dom som gissar rätt och i Bokus julkalender kan du vinna böcker varje dag.

Men favoriten är väl ändå Lotten Bergmans julkalender där språkbegåvningen Lotten varje dag låtsas blogga som en annan person. Det råder prestige i att vara den som gissar först och Lottens julkalender har varit väldigt populär i ett par års tid nu.

Lotten! Blir det någon julkalender i år?
- Mitt hus brann, vi sju i familjen har trängt ihop oss och sover på golvet hos grannen, jag råkade åka till Schweiz för ett obetalt jobb och igår sprack bilrutan i två bitar av ett stenskott. Men ja, julkalender blir det. Dock blir det inte som jag hade planerat med en ny banner och en miljon i prispengar varje dag utan bara precis som vanligt med luckorna på www.lotten.se och svaren på facitsajten.

Något särskilt tema?
- Men är du helt galen? Temat är ju Den Röda Tråden (i de inre kretsarna kallad DRT), som ju är hemlig till den 24 december. Men jag kan ju ljuga och säga att temat är huvudbonader. I kombination med tvåeggade gafflar. Baklänges.

När kommer första luckan?
Den första luckan kommer som sig bör i morgon, den 1 december. Om den kommer strax efter midnatt eller i ottan beror på tingens beskaffelse och huruvida klockan gal samtidigt som tuppen slår.

Hur mycket ökar besöken på din hemsida i december?
- Jag har ingen aning och hoppas att ingen tänker tala om det för mig. Kanske ökar det inte alls -- det finns många som inte alls är med och leker i sann Hemlisbloggaranda utan hurrar den 25 december för att jag då äntligen börjar skriva om tjuvar, tår, mögel, barn, basket och bränder igen.
Tack Lotten! Vi ser fram emot din kalender i år!

Etiketter:

4 Comments:

Blogger Lotten Bergman said...

Apropå att ha koll på hur många besök man har: Julkalenderfacitet ligger på TypePad, och hur jag än försöker blunda, vill TypePad visa mig hur många besökare jag har med hjälp av grafer och tårtdiagram och jag vet inte allt.

Igår såg grafen ut som Mount Everest strax bredvid Sinaiöknen.

7:57 fm  
Anonymous Anonym said...

Hej! Ville bara nämna att länkarna till Lotten verkar ha blivit fel (utifall att du vill fixa dem). Det gäller alla utom den till facit-siten. Men de flesta intresserade kan förmodligen adressen ändå - lotten.se är ju lätt att komma ihåg. Bra adress, helt enkelt. :)

11:05 fm  
Blogger Petra said...

Ah! Tack Mia! Fixar på stört!

12:23 em  
Blogger worldw MOHAMED said...

Hej allihopa,
Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? Och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som söker lån till honom, han gav mig lycka till mig och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden eftersom jag är en ensamstående far med 2 barn. Jag träffade denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på 300 000,00 €, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet vänligen kontakta honom berätta att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


LÅN Ansökningsinformation FORM
Förnamn...
Mellannamn.....
2) Kön: .........
3) Lånebelopp som behövs: .........
4) Lånetid: ...
5) Land: .........
6) Hemadress: .........
7) Mobilnummer: .........
8) E-postadress ..........
9) Månadsinkomst: ........................
10) Yrke: ..............................
11) Vilken webbplats gjorde du här om ........................
Tack och hälsningar.
E-post arabloanfirmserves@gmail.com

8:21 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser