fredag, oktober 31, 2008

NaNoWriMo - 10 år!

NaNoWriMo är förkortning för National Novel Writing Month. Hela projektet går ut på att få folk att sätta sig att skriva under en hel månad. Målet är att ha skrivit 50 000 ord mellan första och sista november. Genom att anmäla sig till projektet får du en press att börja. Tidsbegränsningen får dig att fortsätta. Det finns diskussionsforum där du kan få råd och tips och kunna vädra din skrivångest.Det spelar inte så stor roll vad du skriver, bara att du skriver. Redigera och ändra får du göra sedan.

För att hinna måste du låta pennan flöda eller tangenterna smattra. De flesta som påbörjar bokprojekt blir aldrig klara eftersom de väger varje ord på guldvåg. Det jobbet kommer sen. Under NaNoWriMo-månaden ska brödtexten flöda. Det är kvantitet som räknas - inte kvalitet. Får du ihop 50 000 ord har du vunnit och fått en bra grogrund till din bok.

Jag har varit med 2003 och 2006 och skulle vara med även förra året. Jag skulle ju vara ledig hela november och ta det lugnt inför ankomst av vårt barn i slutet av november/början av december men så bestämde sig dottern för att kika ut redan i oktober, sex veckor för tidigt så det blev neonatalavdelningen istället för NaNoWriMo.

I år är det tionde året man kör och i natt 00.00 går startskottet! Är du med? Kolla in på www.nanowrimo.org!

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser