söndag, november 18, 2007

Äntligen...

Äntligen nytt från Monica Ali som skrev den fantastiska Brick Lane. I mars nästa år kommer Sommaren i Mamarrosa på svenska. Kan knappt vänta. Måste lägga vantarna på ett förhands-ex på något sätt!

Så här skriver förlaget om boken:

"I den lilla byn Mamarrosa i Alentejo i Portugal drömmer den vackra Teresa om att resa ut i världen, allra helst till London. Hon har ännu inte fyllt tjugo och det är meningen att hon ska gifta sig med en lämplig ung man från orten.

Familjen Potts kommer från England och har slagit sig ner i Mamarrosa för att livet flyter så stilla där. Men både mor och dotter är rastlösa, och tillvaron blir inte enklare när deras landsman, författaren Stanton, skapar förvirring i deras liv.

Alla, såväl inflyttade som infödda, gamla som unga, går och väntar på att det ska hända något i Mamarrosa, och på olika sätt knyts deras öden samman. Med storartad inlevelse låter Monica Ali oss lära känna dessa människor, deras hemliga önskningar och deras relationer till varandra.

Monica Ali är född i Bangladesh men kom till England som treåring. Hon fick en dundersuccé med debutromanen Brick Lane (på svenska 2003), som gjorde henne till en av Englands mest omtalade författare."

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Kristin said...

Köpte den på engelska på Akademibokhandeln bakom Norrmalmstorg liksom i somras, men har inte läst än

3:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser