söndag, augusti 14, 2005

Det här med namn...

Jag är glad att jag inte heter som debutanten Zbigniew Kuklarz. Mina två knasiga efternamn räcker gott och väl. Ingen vet vad jag heter. Ingen kan stava till dem. Jag får bokstavera dem varje gång och dessutom betyder det ena något snuskigt för en stor del av jordens befolkning men tack och lov inte där jag bor.

Jag heter allt som oftast Jankow men också Pankow, Lankov, Yankov och Djankow har förekommit. Det andra blir Pischa eller Picka. Korrekt ska vara Jankov Picha och det uttalas precis som det låter. Dvs Jann-kåv Picha (Cha ska uttalas som cha i Chalotte inte som tje-ljudet i Kina).

Zbigniew Kuklarz vet såklart vad jag talar om. Han har precis kommit med sin bok Hjälp jag heter Zbigniew som handlar om precis det här och om hur det är att växa upp som andra generationens invandrare med hemspråksundervisning och allt annat det innebär. Boken kostar 122 pix på AdLibris. Vill ha!

- Köp den på AdLibris

- Läs om den hos Albert Bonniers

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej! Vilken trevlig blogg du har! Om du skulle vara tvungen att ge endast ett boktips detta året, vilket skulle det vara? hälsningar
Liza
Ps. jag känner igen mig i namnproblematiken....och vet hur krånglig en enkel bokning hos tandläkaren kan bli.

9:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser