onsdag, augusti 10, 2005

Nästan som en Harlequin...

Jag läser en jättebra bok just nu som jag inte kan komma ihåg vad den heter eller vad författarinnan heter. För det måste ju vara en tjej som har skrivit den. När den ska beskrivas låter det som man beskriver en Harlequinroman.

Den handlar om Sally som kastar sig in i ett förhållande, överger sin kringflackande tillvaro som frilansjournalist på spännande krigsuppdrag för att gifta sig med "den spännande och sexiga journalisten" och flytta in i en villa i London. Dessutom blir hon på smällen och får en unge vilket resulterar i en förlossningspsykos som heter duga. Hennes depression är otroligt väl beskriven och dessutom humoristisk. Sättet som problemen med ammning och mjölkstockning beskrivs, får det att göra ont i vilken människa med tuttar som helst och den ångest som hon som mor får över att inte älska sitt barn och samtidigt försöka upprätta en fasad för att ungen inte ska tas ifrån henne är lysande.

Sökte lite på nätet efter fakta om författarinnan och upptäcker till min förvåning (och kanske förtjusning) att det är en man som skrivit. Boken heter Ett alldeles särskilt förhållande och författaren heter Douglas Kennedy. Häftigt! Det ger boken en extra dimension. Från att ha varit väldigt bra, blev den plötsligt ännu bättre och på AdLibris fanns det två böcker till av honom som var översatta till svenska. De slank ner i kundvagnen också så nu är vi några hyllcentimeter och kronor fattigare igen!
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser