lördag, september 26, 2009

Förlust till Sverige i författarfotbollen

Vi (jag, min kollega Eva och @Chadie från Kulturbloggen begav oss till Heden för att bevittna författarfotbollen idag. Det var landskamp mellan svenska och norska författarlandslagen och för de regerande världsmästarna Sverige spelade bland andra Tomas Bodström, Gellert Tamas, Bengt Ohlsson och Magnus Sjöholm.

Tyvärr slutade matchen 3-1 till Norge. Norrmännen lyckades peta in ett mål i första halvlek men Sverige kvitterade till 1-1 genom straff. Sen såg det ett bra tag ut som Sverige skulle vända och ta ledningen men efter lite rufft spel fick Norge två straffar nästan på raken när det bara var några minuter kvar och det var ju kört. Det var faktiskt Sveriges författarlags första förlust någonsin.

- Tråkigt, sa Bodström som lyckades dra på sig en skada i första halvlek. Vi stod och småpratade lite med honom och poeten Pontus Lind som tyvärr fick stå bredvid planen idag på grund av en höftskada. De berättade att även präster och läkare har egna fotbollslag.

Jag frågade målvakten Magnus Sjöholm efteråt om det var så att man kunde dra slutsatsen att förlusten berodde på att svenskarna varit mer aktiva på bokmässan än Norge?
- Absolut, svarade han. Vi har gått från monter till monter och känner ett stort ansvar för Sveriges litteratur!

Vi såg en del av författarna på Park häromkvällen så det låg säkert något i vad Sjöholm sa.

Nästa landskamp kommer troligtvis ske i tyska staden Essen, som är kulturhuvudstad 2010. I april planeras ett stort event där flera av författarna är på plats.

Här är lite bilder:


Heden!


Fredrik Ekelund väntar på att bli inbytt.


Närkamp med norrman.


Gellert Tamas.


Snack i halvtid.


Norskt anfall.


Laguppställning.

Här är författarlandslagets hemsida.

Kulturbloggen har såklart också bloggat om evenmanget.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous snowflake said...

Tjusigt referat! Bara en liten skönhetsfläck: Det lilla ordet "tveksam" ska alltid stå framför ordet straff om den är mot Sverige. Ofta "mycket tveksam" eller felaktig". "Vettlös" går också bra.
:-)

12:11 fm  
Blogger Petra said...

Ah! Ska tänka på det till nästa gång :)

12:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser