måndag, juli 09, 2007

Fler deckare blir film

Colin Nutley vill göra fler filmer om Annika Bengtsson. Tidigare har han filmatiserat Sprängaren och Paradiset men nu vill han även göra film av Liza Marklunds storsäljare Den röda vargen, Nobels testamente och Studio sex men blir det nog inte Helena Bergström i huvudrollerna igen. Hon känner sig för gammal säger hon till Sydsvenskan i en artikel som publicerades i mars.

Läs hela artikeln här:
Sydsvenskan: Fler filmer om Annika Bengtzon på väg

Och så spekuleras det för full i vilka som ska spela huvudrollerna i Stieg Larssons Millenium-deckare som också blir film. Rollerna ska vara besatta i september, inspelningarna börjar i maj nästa år. I Aftonbladet pratar man om Rakel Wärmländer och Mikael Persbrandt i huvudrollerna. Åh nej, kan vi inte få slippa Persbrandt?
Jag tänker mig Mikael Blomkvist ungefär som Conny Vakare (spelade polis i såpan Tre kronor för tusen år sedan) eller som Per Graffman.

Andra deckare som filmatiseras just nu är Helene Turstens deckare om Irene Huss och Camilla Läckbergs deckare från Fjällbacka.

Etiketter: ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag vill inte ha Persbrandt som Blomkvist! Fel fel fel fel.

Kan inte du ordna en omröstning på bloggen. Vi måste ta tag i saken!

5:39 em  
Anonymous Anonym said...

huva det skulle verkligen förstöra Mikael Blomkvist, om de castade Persbrandt. Däremot hade jag någon slags bild av att Melinda Kinnaman skulle passa som Lisbeth, men hon kasnke är lite för gammal. Bara det inte blir Tuva Novotny...

5:56 em  
Anonymous Anonym said...

Lo Kauppi vore perfekt som Lisbeth, absolut! Men Persbrandt är för mycket Persbrandt för att kunna spela Blomkvist. Hellre någon okänd hunk - finns det såna?

7:28 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, låt oss slippa Persbrandt! Är såå trött på hans nuna... Skulle föredra om de valde en aning mindre kända namn för huvudrollerna, så att fokus hamnar på storyn istället. Håller med om att Lo Kauppi skulle passa som Lisbeth, eller varför inte Cecilia Häll?

6:12 em  
Blogger Petra said...

Hmm! Lo Kauppi kanske!

Fast jag skulle nog helst se en helt okänd som Lisbeth Sahlander.

Och nej nej! INTE Tuva Novotny.

Mardrömmen vore Novotny och Persbrandt.

10:19 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser